Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duitse triatleet onderweg voor mega-uitdaging: triatlon rondom de wereld, equivalent van 120 Ironmans
Jonas Deichmann fietste op dag 3 al door de sneeuw (Foto: Instagram Jonas Deichmann)
Nieuws

Duitse triatleet onderweg voor mega-uitdaging: triatlon rondom de wereld, equivalent van 120 Ironmans

De uitdaging op zich is al heel bijzonder, maar het is misschien nog wel extra bijzonder dat Jonas Deichmann hem nou juist in dit jaar aangaat: het volbrengen van een Long Distance rondom de wereld. Oftewel: 120 Long Distances binnen één jaar tijd. De Duitser trapte het avontuur afgelopen weekend af met zijn eerste triathlon in München. ,,En daar gaan we dan!”, schrijft de atleet op zijn Instagram. ,,Een goed begin van mijn triatlon rondom de wereld: in goed gezelschap en met flinke regenbuien. Nog 120 Ironmans te gaan…tot over een jaar!”

https://www.instagram.com/p/CFzYmbIlu9c/

Donderdag is Deichmann begonnen aan zijn langst zwemnummer ooit: 460 km richting Dubrovnik. Maar de triatlon rondom de wereld vindt niet alleen plaats in mooie tropische gebieden. Ook de ruwe kou van Siberië krijgt Deichmann voor de kiezen. Maar het schrikt hem niet af. In een ijskamer van -25 graden Celsius bereidde de atleet zich uitgebreid voor en zo kijkt hij ondertussen zelfs uit naar dit deel van de reis, zo vertelt de Duitser.

https://www.instagram.com/p/CFb4BchliZp/

Vanuit het zuiden van Duitsland is de triatleet momenteel richting Kroatië gefietst en vanaf daar zwemt hij 456 kilometer langs de kust van Montenegro om vervolgens weer op de fiets te stappen en aan een lange tocht richting Shanghai te beginnen. Daar pakt hij de boot om de Stille Oceaan over te steken en daarna van west naar oost Amerika te rennen. Hij eindigt zijn tocht – na een zeiltrip richting Lissabon – terug op Europese bodem om uiteindelijk te finishen in München.

https://www.instagram.com/p/CFryRbnlYTt/

In totaal bestaat de monstertocht uit 456 kilometer zwemmen en 5040 kilometer lopen. Hoeveel kilometer de atleet precies zal fietsen is nog niet helemaal duidelijk, maar naar schatting zal dit neerkomen op 180 kilometer maal 120 Long Distances en dus bijna 22.000 kilometer. Deichmann hoopt de tocht binnen tien maanden te volbrengen, maar houdt rekening met wat oponthoud door het coronavirus.

De route die Deichmann aflegt. (Foto: Facebook)