Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten sluiten seizoen af met overwinningen in Nederlandse sprint-triatlon in Ouderkerk
Nieuws

Belgische triatleten sluiten seizoen af met overwinningen in Nederlandse sprint-triatlon in Ouderkerk

In Belgie werd het seizoen vorig weekend afgesloten met de triatlon van Lille en de door blauwalg duatlon geworden city triatlon van Dendermonde, maar in Nederland werd er nog een week doorgegaan met de Tri Hard Series sprinttriatlon in Ouderkerk en dat leverde Belgische winst op voor Dieter Boeye en Christine Verdonck die allebei aan het slot van het seizoen hun eerste zege van 2020 pakten.

DIeter Boeye liet er direct vanaf de start geen gras over groeien en kwam met een zwemtijd van 9’31 over 750 meter razendsnel uit het water. Zijn wissel was minstens zo snel en ook op de fiets nam de uiteindelijke winnaar geen gas terug: 29’17 had Boeye nodig om zijn twintig kilometer af te werken. Tijdens de afsluitende vijf kilometer lopen werd de gashendel pas echt opengedraaid en zodoende rolde er een looptijd van 16’30 minuut uit. De topper van Atriac Antwerpen won de wedstrijd verdiend in 57’30 met bijna twee minuten voorsprong. Joep Staps pakte het zilver in een tijd van 59’16, terwijl Jeroen Velders goed was voor het brons. Velders deed 59’52 over de Sprint bij Tri Ouderkerk.

Opvallend was de overmacht en het grote tijdsverschil waarmee Boeye won, zeker gezien het korte karakter van de race. Als je zijn tijden met die van Staps vergelijkt, kwam de Belg ruim een minuut eerder uit het water, was hij twaalf seconden sneller op de fiets en was hij ook met lopen weer veertien seconden sneller. Tijdens de wissels pakte hij nog meer tijdwinst. Overigens gingen Boeye en Staps niet van start in dezelfde serie.

Christine Verdonck pakt haar eerste seizoenszege (foto: Marathon-Photos)

Christine Verdonck is helemaal terug

Ook bij de vrouwen was er Belgisch succes, voor een ploeggenote van Dieter Boeye. Christine Verdonck zette haar comeback stevig in de verf met een duidelijke overwinning met bijna vijf minuten voorsprong. Na haar bevalling van Thibo kreeg Christine ook nog af te rekenen met klierkoorts, net zoals haar partner Wouter Vander Mast. Terwijl Wouter zijn triatlonseizoen aankondigde, werkte Christine aan haar comeback. Maar dat comeback-seizoen werd door corona wel erg kort, al zal deze eerste seizoenszege haar uiteindelijk veel deugd doen.

Met een zwemtijd van 10’53, een fietstijd van 31’52 en een looptijd van 20’10 kwam zij uit op een totaaltijd van 1u05’42. Daarachter was het Emma Besten die het zilver pakte met een eindtijd van 1u10’18. Darinka Hofman werd derde in een tijd van 1u13’00.

Squadra wint Relay met Tom Van Cappellen

In de Team Relay triatlon had de overwinning bij de mannen overigens ook een Belgisch tintje want in het winnende viertal van Squadra Eindhoven had ook Tom Van Cappellen een aandeel. Samen met Bart Cooymans, Marco van der Stel en Youri Keulen pakte de Mechelaar de zege in de aflossingswedstrijd.

https://3athlon.nl/belgische-dieter-boeye-overklast-nederlanders-tijdens-sprint-tri-ouderkerk/