Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotto-Soudal wielerprof kondigt nieuwe carriere in Ironman triatlon aan
Adam Hansen in de Ironman Florida (foto: Ironman)
Nieuws

Lotto-Soudal wielerprof kondigt nieuwe carriere in Ironman triatlon aan

De Australische Lotto-Soudal wielerprof Adam Hansen wil zich in 2021 toeleggen op triatlon, eventueel nog een jaar in combinatie met wielrennen, om zich nadien helemaal op Ironman triatlons te richten. Dat kondigde de 39-jarige Australiër vrijdag aan in een podcast interview met Cyclingnews. Hansen liet al in 2019 zien dat hij aanleg heeft voor triatlon. In de Ironman Florida zette hij toen de 4de snelste fietstijd neer en hij finishte in een behoorlijke 9u05’54…

“Ik ga van sport veranderen”, vertelde Adam Hansen in de podcast van Cyclingnews. “Ik ga mij volgend jaar toeleggen op Ironman. Ik heb er vorig jaar één gedaan en wilde er altijd meer doen na het wielrennen. Ik heb dit altijd al willen doen, maar ik heb zo genoten van het wielrennen dat ik dat ook bleef doen.”

Einde contract bij Lotto-Soudal

Adam Hansen is einde contract bij Lotto-Soudal en kreeg al te horen dat zijn contract bij de Belgische World Tour ploeg niet verlengd wordt. Mogelijk is dat meteen ook het einde van zijn wielercarriere, tenzij hij een nieuwe ploeg vindt. “Nu ik ouder word, weet ik dat ik geen jaren meer heb om de switch te maken. Ik hoop dat ik nog een ploeg vind die toelaat dat ik nog een jaar wielrennen combineer met triatlon. Maar als ik zo geen ploeg vind, gaat het 100 procent draaien om Ironman,” aldus Adam Hansen.

Mogelijk kunnen we ons in de toekomst opmaken voor een leuk duel tussen Adam Hansen en Cameron Wurf, die ook de stap van wielrennen naar triatlon zette maar ondertussen dit jaar wel weer als wielrenner voor Ineos opgevist werd. Eerder kondigde ook ex-Tour-winnaar Geraint Thomas aan dat hij zich na zijn wielercarriere op de Ironman triatlons wil gooien.