Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PTO blijft geloven in Championship in december, 3 Belgische triatleten zeker van startrecht
Nieuws

PTO blijft geloven in Championship in december, 3 Belgische triatleten zeker van startrecht

In het weekend van 5 en 6 december wordt de Challenge Daytona triatlon gehouden, dit jaar ook het strijdtoneel voor The Championship met een door de PTO gegarandeerde prijzenpot van 1 miljoen dollar. Voorlopig staan alle lichten op het iconische race-circuit van Daytona op groen om de wedstrijden door te laten gaan, ondanks de huidige corona-omstandigheden. Voorlopig hebben alvast drie Belgische toptriatleten startrecht: Alexandra Tondeur, Bart Aernouts en Pieter Heemeryck staan goed geplaatst in de top-40 van de PTO World Ranking. In de week van 12 oktober maakt PTO de 20 triatleten, 10 vrouwen en 10 mannen, bekend die een wildcard krijgen om aan The Championship deel te nemen.

De triatleten uit de top-40 van de PTO World Ranking zijn automatisch gekwalificeerd voor The Championship, wat nu al de grootste halve triatlon van het jaar gaat worden, als de race tenminste kan doorgaan. In Florida en in Daytona Beach zelf blijven de cijfers van de covid-19 besmettingen gestaag stijgen, maar voorlopig blijven de lokale overheden, Challenge Family en de Nascar Foundation positief dat het evenement, mits een aantal aanpassingen zoals rolling starts en gescheiden publieksgedeeltes, zeker kan doorgaan.

Op dit moment is Pieter Heemeryck onze hoogst gerangschikte triatleet. Hij staat op de 12de plaats in de door Jan Frodeno aangevoerde lijst. Bart Aernouts volgt op de 15de plaats. Bij de vrouwen voert Daniela Ryf de world ranking aan. Alexandra Tondeur is de enige Belgische triatlete in de top-40 op een 36ste plaats. Bekijk hier de volledige ranking van de PTO.

Wildcard voor Marten Van Riel?

In de week van 12 oktober maakt PTO nog 10 vrouwen en 10 mannen bekend die een wildcard krijgen voor The Championship. Er worden al een aantal favorieten genoemd zoals Kristian Blummenfelt, Tim Don en Johnny Brownlee bij de mannen en Lisa Norden en Nicola Spirig bij de vrouwen. Voor de 20 wildcards moeten de triatleten voldoen aan een aantal criteria. Ze worden door de PTO zelf gekozen. Of er daar nog Belgen zullen bijkomen, is nog onduidelijk. Op zich zou Marten Van Riel een goeie kandidaat geweest zijn na zijn overwinning in de 70.3 Ironman Xiamen, maar door blessure miste hij de grote afspraken op de korte afstand in dit door covid-19 sowieso al erg bizarre jaar.