Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman vergeet Chrissie Wellington in video over strafste vrouwen in Hawaii, storm van reacties
Opvallend

Ironman vergeet Chrissie Wellington in video over strafste vrouwen in Hawaii, storm van reacties

Normaal zou het WK Ironman in Hawaii dit weekend plaatsvinden, maar door de corona-crisis is er in 2020 geen triatlon in Kona. Ironman blikte deze week terug op zijn lange en mooie geschiedenis, met onder andere een overzicht van de strafste vrouwelijke triatleten in Hawaii zoals Paula Newby-Fraser, Natascha Badmann, Mirinda Carfrae en Daniela Ryf. Maar in de video is geen sprake van viervoudig wereldkampioene Chrissie Wellington. Dat zorgde voor een storm van reacties, ook van een ontgoochelde Chrissie zelf…

“Ik kan het niet ontkennen,” tweet Chrissie, “Al racete ik nooit voor de aandacht, voelt het nu toch als een klap in mijn gezicht dat ik niet in dit lijstje sta.”

Mike Reilly, the voice of Ironman, heeft het over een aantal iconische vrouwen zoals Lyn Lemaire, die als allereerste vrouw ooit de finish haalde van het WK Ironman, de geweldige Erin Baker, Paula Newby-Fraser, met acht titels terecht de Queen of Kona, de sympathieke Swiss Miss Natascha Badmann, die 6 keer won, en meer recente topvrouwen zoals Mirinda Carfrae en Daniela Ryf. Komen ook aan bod: Michellie Jones, en zelfs elfvoudig age group kampioene Cherie Gruenfeld. Maar dus geen spoor van Chrissie Wellington… En dat zorgde voor honderden reacties, onder andere van triatletes Rachel Joyce en Lucy Gossage.