Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kienle over nieuwe Scott Plasma 6 “Jammer dat er geen Kona is, want er is geen fiets sneller dan deze…”
Extra

Kienle over nieuwe Scott Plasma 6 “Jammer dat er geen Kona is, want er is geen fiets sneller dan deze…”

Scott heeft vrijdag zijn gloednieuwe triatlonfiets onthuld: de Scott Plasma 6, die duidelijk nog wat kenmerken van de vorige generatie Plasma fietsen heeft, maar die vooral opvalt door een bredere voorvork, de remschijven, het compacter kader en de extra ruimte tussen het voorwiel en de ‘down tube’, de onderbuis. Het zou een extra aerodynamisch voordeel opleveren volgens de ontwikkelaars van Scott. Wereldtoppers Pieter Heemeryck en Sebastian Kienle zijn alvast in de wolken met het nieuwe model. Kienle toont zijn nieuwe wapen in een uitgebreide video. “Zo jammer dat er geen Kona is dit jaar. In deze omstandigheden zou er geen fiets sneller geweest zijn dan deze…”

De Scott Plasma 5 was al een strakke fiets, maar de Plasma 6 gaat een flinke stap verder. Voor het eerst vinden we remschijven op de Scott Plasma, die vooraan haast verstopt worden achter de bredere voorvork. Het frame is een stuk compacter, al is dat vooral ook een visueel effect van de brede down tube die verder van het voorwiel is geplaatst. En dat geeft de Scott Plasma 6 meteen een iconische aanblik, die op social media wisselende reacties oproept.

Wellicht zou de Scott Plasma 6 uitgebreid voorgesteld zijn in Kona, in de aanloop naar het WK Ironman dat normaal zaterdag zou plaatsvinden. Kienle had er alvast graag mee gereden. En ook de Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck kijkt er naar uit om binnenkort te knallen op een gloednieuwe Scott Plasma 6: