Twee Belgische triatleten op podium in Europabeker triatlon in Portugal
Christophe De Keyser feliciteert winnaar Vilaca in ALhandra (foto: 3athlon.be)

Het Portugese Alhandra is zondag het strijdtoneel van het Europees clubkampioenschap Mixed Team Relay triatlon, met de Belgische ploegen van Atriac Antwerpen en TRIGT Doornik aan de start, maar zaterdag was er al Belgisch succes in de individuele Europabeker triatlon, met twee Belgische triatleten op het podium. Christophe De Keyser werd tweede achter seizoensrevelatie Vasco Vilaca en Jolien Vermeylen werd derde achter ook alweer twee sterke Portugese triatletes…

Jolien Vermeylen derde

Jolien Vermeylen streed in Portugal de hele tijd mee voorin en zat na een sterk zwemnummer in een compact kopgroepje met 4 Portugese meisjes. In het lopen moest ze Melanie Santos en Gabriela Ribeiro laten gaan. Met een derde looptijd pakte de Atriac-atlete wel een knappe derde plaats. Santos won in 58’04 voor Ribeiro, die in 58’27 tweede werd. Vijf seconden later kwam Vermeylen in 58’32 binnen. Laura Swannet verloor meer dan een minuut in de 750 meter zwemmen, maar zette nog een sterke inhaalrace neer die haar naar de 12de plaats bracht in 1u00’17.

Jolien Vermeylen knap derde in Alhandra (foto; 3athlon.be)

Uitslagen vrouwen Alhandra 2020

Christophe De Keyser tweede

Bij de mannen was er een hoofdrol voor Christophe De Keyser, die samen met de Portugees Vasco Vilaca en de Zuid-Afrikaan Jamie Riddle in de aanval trok. De Portugese races liggen CDK goed. In dit ultrakorte seizoen pakte hij liefst 3 overwinningen op Portugese bodem. In het lopen was er zaterdag slechts 1 triatleet sterker dan Christophe. Vilaca, de revelatie van het door corona veel te korte internationale triatlonseizoen, die op het WK in Hamburg onze Jelle Geens nog net van een medaille hield, was nu ook de snelste loper. Vasco Vilaca won voor eigen volk in 51’09. De Keyser werd op 19 seconden tweede. De Portugees Ricardo Batista spurtte nog voorbij Riddle en werd derde in 51’55. Alexis Krug werd 32ste in 53’40. Zijn Atriac-ploegmaat Joran Driesen pakte de 40ste plaats in 54’36.