Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel bijna weer op niveau in World Cup triatlon, lekke band nekt Jelle Geens in Arzachena
Claire Michel finisht als beste Belgische in de World Cup van Arzachena (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Claire Michel bijna weer op niveau in World Cup triatlon, lekke band nekt Jelle Geens in Arzachena

World Triathlon voegde in dit corona-seizoen in laatste instantie nog een aantal World Cup triatlons toe aan de kalender, zoals de wereldbeker sprinttriatlon op Sardinie. De wedstrijd in Arzachena leverde geen Belgisch succes op. Bij de mannen zat Jelle Geens redelijk goed gepositioneerd, maar hij werd genekt door een lekke band. Bij de vrouwen ging Claire Michel in de tegenaanval achter Flora Duffy. Ze kon net niet aansluiten, maar het zag er veelbelovend uit en de Brusselse geraakt stilaan terug aan haar oude niveau na lang blessureleed…

Claire Michel alleen op zoek naar leidster Flora Duffy (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)

Claire Michel 14de

Met een 14de plaats was Claire Michel dit weekend de beste Belgische triatlete in Sardinie. In ideale omstandigheden, 23 graden warm, zonnig en met een watertemperatuur van 21 graden werd het een zwemnummer zonder wetsuit. Claire deed het uitstekend in de 750 meter zwemmen en kwam op slechts een halve minuut van Flora Duffy uit het water, 11 seconden achter Valerie Barthelemy. Duffy ging er op de fiets stevig tegenaan. Claire Michel ging nog in de tegenaanval maar kon net niet aansluiten bij Duffy. De Bermudaanse haalde het vlot in 1u00’53, met 1’11 voorsprong op Beth Potter die 3 seconden sneller was dan Verena Steinhauser. Claire Michel werd 14de in 1u03’38. Valerie Barthelemy finishte als 17de in 1u04’23.

https://www.instagram.com/p/CGK_j1UhZTB/

Uitslagen World Cup Arzachena 2020 vrouwen

Tom Van Cappellen in de wisselzone in de World Cup van Arzachena (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)

Lekke band voor Jelle Geens

Bij de mannen stond er ook een sterk deelnemersveld aan de start, met een erg bedrijvige Alistair Brownlee. Die zorgde er samen met onder andere Vincent Luis en Pierre Le Corre voor dat de kopgroep vooruit bleef. Alleen Kristian Blummenfelt kon de oversteek maken. Jelle Geens zat in hetzelfde groepje als Blummenfelt, maar een lekke band op een heel slecht moment gooide roet in het eten. Jelle kon nog wel doorzetten en werd 22ste in 56’28. Noah Servais werd 27ste in 56’49 en Jonathan Wayaffe was 40ste in 58’26. Tom Van Cappellen werd 50ste in 59’22.

https://www.instagram.com/p/CGK90IZBdyf/

Vooraan kregen we in de 5 km lopen een tweestrijd tussen Kristian Blummenfelt en wereldkampioen Vincent Luis. De Noor zette een paar keer een aanval in, maar Luis bleef alert en in de laatste rechte lijn ging hij er met een indrukwekkende versnelling van door. De Fransman Luis won in 54’24. Blummenfelt pakte de tweede plaats in 54’29 en Alistair Brownlee stond nog eens op het podium in 54’45.

Uitslagen World Cup Arzachena 2020 mannen