Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Antwerpse triatlonclub Atriac pakt brons op EK Mixed Team Relay triatlon voor clubs in Portugal
Atriac Antwerpen pakt brons op EK Mixed Team Relay triatlon voor clubs (foto: Atriac)
Nieuws

Antwerpse triatlonclub Atriac pakt brons op EK Mixed Team Relay triatlon voor clubs in Portugal

De Belgische triatlonclub Atriac Antwerpen heeft voor een knappe stunt gezorgd tijdens het EK Mixed Team Relay triatlon voor clubs in Portugal door als allereerste Belgische club ooit een medaille te pakken. Atriac was er de afgelopen drie jaar al een paar keer dichtbij, maar zondag maakten Jolien Vermeylen, Joran Driesen, Laura Swannet en Alexis Krug het mooi af met een derde plaats achter topfavorieten Poissy Triathlon (Frankrijk) en Sport Lisboa e Benfica (Portugal). TRIGT was de tweede Belgische club op de 11de plaats.

Door de corona-crisis was het dit jaar een wat uitgedund deelnemersveld, maar dat maakte de strijd er vooraan niet minder spannend om, althans in de eerste twee legs, want vanaf de derde aflossing sloeg de Franse topclub Poissy Triathlon een definitieve kloof.

Bronzen Jolien, Joran, Laura en Alexis (foto: Atriac)

Jolien Vermeylen startte sterk voor Atriac. Samen met Cassandre Beaugrand kwam ze op kop uit het water na 250 meter zwemmen. In de 6,7 km fietsen kregen we een hergroepering, maar in de 1,7 km lopen haakte Jolien haar wagonnetje mooi aan bij de kopgroep van 4 meisjes. Joran Driesen hield knap stand in het zwemonderdeel en fietste dan naar de derde plaats. In het lopen moest hij nog een plaatsje toegeven en zo tikte hij als vierde Laura Swannet aan.

Laura kwam als vijfde uit het water, maar zat niet ver achter twee andere ploegen. Ondertussen was vooraan het gat geslagen. Poissy Triathlon was duidelijk op weg naar de zege. De Portugese toppers van Benfica Lissabon hadden op plaats twee ook een mooie voorsprong. Alleen de strijd om het brons bood uiteindelijk nog wat spanning. Laura bracht de Antwerpenaars naar de derde plaats en vervolgens was het aan Alexis Krug die de hele race solo aflegde en de sterke Franse club Metz toch nog achter zich kon houden.

Al drie keer vierde plaats

Bij Atriac Antwerpen was de vreugde groot. Zelfs zonder Belgian Hammers Jelle Geens en Valerie Barthelemy, die in actie kwamen in de World Cup triatlon van Arzachena, brak de Antwerpse club eindelijk de ban. Na drie keer een vierde plaats en 1 keer een vijfde plaatrs op het EK Mixed Team Relay pakten ze als eerste Belgische club ooit een bronzen medaille. Poissy Triathlon, met Cassandre Beaugrand, Tom Richard, Kristelle Congi en Aurelien Raphael, pakte zijn derde Europese titel op rij in 1u22’12. Benfica Lissabon werd tweede in 1u23’16. Atriac Antwerpen pakte brons in 1u23’50. TRIGT Doornik werd elfde in 1u29’42.

Een dag eerder stond Jolien Vermeylen ook al op het podium in de individuele sprinttriatlon, onderdeel van de European Cup.

Uitslagen EK Mixed Team Relay clubs 2020