Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toekomst op lange afstand? Emmanuel Lejeune wordt 2de in Kroatische halve triatlon
Nieuws

Toekomst op lange afstand? Emmanuel Lejeune wordt 2de in Kroatische halve triatlon

De Belgische triatleet Emmanuel Lejeune heeft het bizarre 2020 triatlonseizoen afgesloten met een knappe tweede plaats tussen een aantal absolute toppers in de Zadarhalf triatlon in Kroatië, waar zijn coach Luc Van Lierde hem een wildcard kon bezorgen. De wereldkampioen aquathlon van 2018 liep in 1u12 de snelste halve marathon van allemaal en moest alleen Ironman-pro David Plese voor zich dulden. Andere toppers als Michael Weiss beten de tanden stuk op de sterke Waalse triatleet van 3MD-Dendermonde, die nog maar aan zijn tweede halve triatlon toe was…

Eind 2019 werd Emmanuel al een keer achtste overall en tweede bij de M25 in de 70.3 Ironman van Turkije. Vanaf 2020 wou hij zich als pro-atleet tonen in de 70.3 Ironman wedstrijden, met Luc Van Lierde als nieuwe coach. Maar dan kwam corona en werd het een seizoen zonder triatlon voor Lejeune. Normaal zou de 28-jarige triatleet aan de start gestaan hebben in de 70.3 Ironman van Luxemburg maar die werd last minute afgelast. Zijn coach Luc Van Lierde slaagde er gelukkig nog in een wildcard te versieren voor Lejeune in de halve triatlon van Zadar in Kroatië.

En Emmanuel ontgoochelde niet en zette een heel regelmatige wedstrijd neer in Zadar. Hij zette de derde zwemtijd neer, vlak voor de latere winnaar David Plese. In het fietsen zag hij Michael Weiss als een stormram voorbijkomen. De Oostenrijker rukte meteen op naar de leidersplaats en wisselde na 90 km fietsen met 1’05 voorsprong op David Plese en Andrej Vistica. Emmanuel Lejeune volgde als vierde op 2’53. Maar dan moest het beste onderdeel van Lejeune nog komen: het lopen.

Op termijn naar Hawaii

David Plese nam al snel de leidersplaats over van Michi Weiss in de halve marathon. Lejeune ging op en over Vistica en kreeg ook Weiss te pakken. Hij pakte ook nog wat tijd terug op Plese, maar de Sloveen bleef buiten schot en won in 3u45’15. Emmanuel pakte een heel mooie zilveren plak in 3u46’28 met een snelste halve marathon in 1u12’28. Michael Weiss verloor nog behoorlijk wat tijd en werd derde in 3u48’19. Andrej Vistica en Marc Unger werden vierde en vijfde.

Dat Lejeune tussen die straffe namen staat op een mooie tweede plaats zal Emmanuel vertrouwen geven voor de toekomst. En die toekomst lijkt vooral op de lange afstand te liggen. In een interview met La Derniere Heure laat Lejeune duidelijk merken dat hij zich wil toeleggen op de lange afstand, met als ultieme droom een deelname aan het WK Ironman in Hawaii…

Uitslagen Zadarhalf 2020