Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gustav Iden krijgt wildcard voor The Championship en daagt meteen de long distance triatleten uit
Nieuws

Gustav Iden krijgt wildcard voor The Championship en daagt meteen de long distance triatleten uit

Wereldkampioen 70.3 Ironman Gustav Iden heeft ook een wildcard gekregen voor The Championship in het weekend van 5 en 6 december. De Noorse wereldtopper is blij dat hij een wildcard voor de PTO 2020 Championship heeft ontvangen en zal er tijdens Challenge Daytona alles aan doen om de wedstrijd waar een miljoen dollar aan prijzengeld klaarligt voor de snelste atleten, op zijn naam te schrijven. ,,Laten we zien of de Long Distance atleten zich hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar, zodat het een spannende wedstrijd tot de finish wordt”, schrijft hij met een knipoog op zijn Instagram.

https://www.instagram.com/p/CGVGiAKhzrb/

Daarboven is hij serieuzer van toon, laat hij weten blij te zijn dat hij een wildcard heeft ontvangen en zich te verheugen op een wedstrijd tegen de sterkste atleten ter wereld. Met zijn reactie mag hij overigens rekenen op een paar leuke reacties van zijn collega’s. Cameron Wurf vraagt bijvoorbeeld of Iden niet gewoon wat langzamer zou kunnen racen, terwijl Rudy von Berg het anders insteekt: ,,Wat voor tempo ga je lopen? Daar kan ik dan mijn ‘anti-Iden’ plan op samenstellen. Ik hoef maar vijftien seconden per kilometer sneller te lopen, maar dat zal geen probleem zijn.” Iden reageerde daar trouwens ook alweer snel op. ,,Ik beslis de wedstrijd al tijdens het zwemmen dit jaar”, inclusief knipoog.

Seppe Odeyn hoopt op wildcard door Zwift-resultaten

Naast Gustav Iden kregen donderdag Flora Duffy, Jessica Learmonth en Tim Don ook een wildcard. Eerder deze week werd al bekend dat ook Vincent Luis, Nicola Spirig, Georgia Taylor-Brown en Kristian Blummenfelt een wildcard hebben ontvangen en dus aan de start zullen staan van de PTO 2020 Championship. Zo blijven er nog twaalf wildcards over, zes bij de vrouwen en zes bij de mannen, die de komende dagen door de Professional Triathletes Organization worden uitgedeeld. Of daar nog Belgische triatleten bij zullen zijn, is zeer de vraag. Al vertelde Seppe Odeyn ons eerder deze week, toen we hem contacteerden over de afgelaste Hel van Kasterlee, al lachend dat hij alsnog op een uitnodiging van de PTO rekent wegens zijn topresultaten in de Zwift triatlonraces…