Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonklassieker in Izegem verhuist naar helemaal vooraan het seizoen in 2021
Charlotte Deldaele wint voor het thuispubliek in Izegem in 2019 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Triatlonklassieker in Izegem verhuist naar helemaal vooraan het seizoen in 2021

De kwarttriatlon van Izegem, een van de grootste klassiekers in de Belgische triatlonsport, heeft zijn nieuwe datum voor 2021 bekendgemaakt en het is verrassend genoeg niet opnieuw 15 augustus maar wel 13 mei geworden. Izegem verhuist dus van de ene Hemelvaartsdag naar de andere. Dit jaar kon de wedstrijd niet doorgaan vanwege de corona-crisis. De vorige jaren had Izegem ook telkens te kampen met blauwalg in het kanaal zodat het zwemonderdeel verplaatst moest worden naar Harelbeke. Dat is meteen ook de belangrijkste reden waarom EFC-ITC, de Izegemse triatlonclub, besloot om uit te wijken naar een nieuwe datum op de kalender.

Blauwalg nieuwe plaag voor triatlons

Dus wordt 13 mei 2021 de nieuwe datum voor de 30ste editie van een van de oudste en grootste kwarttriatlons van Belgie. De vorige twee jaar moest de Izegemse organisatie telkens uitwijken naar de Gavers in Harelbeke voor het zwemonderdeel en werd er in de namiddag met fietsen gestart in Izegem. Het bestuur van EFC-ITC was al langer alternatieve oplossingen aan het bekijken, met als optie onder andere het permanent aanpassen van het fietsparcours van Harelbeke naar Izegem, maar dat brengt een hoop praktische uitdagingen met zich mee.

https://www.facebook.com/EFCJODAITC/posts/10157622566655796

Met een nieuwe datum in het voorjaar is de kans op blauwalg in het kanaal een stuk kleiner en is de kans dus veel groter dat er opnieuw in Izegem zelf in het kanaal kan gezwommen worden. Izegem koos opnieuw voor een feestdag en ruilt de ene Hemelvaartsdag voor de andere in. Op 13 mei verwachten ze bij de triatlon van Izegem opnieuw de supporters rijen dik op post, hopelijk in corona-vrije omstandigheden.

Nieuwe datum voor Damme en Dendermonde

Ook Damme en Dendermonde kregen dit jaar af te rekenen met blauwalg en ook deze triatlons verhuizen in 2021 naar een nieuwe datum. De Viven kwarttriatlon van Damme gaat in 2021 door op 29 mei, al is dat in principe dezelfde datum als in 2020 maar waar door corona moest uitgeweken worden naar september. De City triatlon van Dendermonde, dit jaar het laatste weekend van september en door blauwalg in de Oude Dender een duatlon geworden, wil in 2021 graag opschuiven naar 30 juni, maar daarvoor is er binnenkort nog overleg met de stad Dendermonde…

https://www.facebook.com/ViventriatlonDamme/posts/203543344486948
https://www.facebook.com/Sportevents.be/posts/10157568844097157