Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Felle strijd om duatlontitels bij de jeugd in Braine – alle kampioenen op een rijtje
Het podium van het BK Jeugdduatlon in Braine bij de Jeugd A (foto: SP&O Mechelen)
Duathlon

Felle strijd om duatlontitels bij de jeugd in Braine – alle kampioenen op een rijtje

Vorig weekend werd in Braine l’Alleud het Belgisch kampioenschap jeugd-duatlon gehouden, de slotwedstrijd van een bizar seizoen voor de jeugdatleten. En hoewel het BK erg laat in het seizoen viel, werd er nog absoluut fel gestreden om de titels en de medailles en dat in niet altijd optimale weersomstandigheden. Wij zetten graag alle kampioenen en medaille winnaars van het BK jeugd-duatlon voor je op een rijtje…

Revanche voor Xante Mathys bij Jeugd C

Xante Mathys nam bij de meisjes revanche voor de verloren titel in het triatlon (nadat ze heel eerlijk zelf aangaf dat ze onbewust een stukje verkeerd ging) en liet zien dat ze dit jaar de beste is bij de meisjes Jeugd C. Ze haalde het met ruime voorsprong en werd verdiend Belgisch kampioene. Bij de jongens was het spannend tot op de streep, met een pittige spurt tussen kampioen Arthur van den Boer en thuisatleet Anton Befayt.

Meisjes Jeugd C

 1. Xanthe Mathys (GETT)
 2. Lucie Philippe (TRIBE)
 3. Malia Jacquemin (TO3AG)

Jongens Jeugd C

 1. Arthur Van Den Boer (SP&O)
 2. Anton Befayt (TTB)
 3. Thibaut Debecker (TBT)

Opvolger voor Niki Devoldere bij Jeugd B

Niki Devoldere, bekend van onder andere Tri-Portaal en zijn vele vooral duatlonprestaties, heeft een opvolger. Zijn zoon Yannis stormde in Braine naar een eerste Belgische titel. Yannis was vooral de sterkste loper en klopte favorieten Klaas Michiels en Dries Cannaerts. Bij de meisjes pakte Lotte Minnebo de dubbel, na haar titel op het BK jeugdtriatlon.

Meisjes Jeugd B

 1. Lotte Minnebo (TBT)
 2. Lise Deleersnyder (NLT)
 3. Emma Cottenie (NLT)

Jongens Jeugd B

 1. Yannis Devoldere (DVB)
 2. Klaas Michiels (KTT)
 3. Dries Cannaerts (KTT)

SP&O pakt titels bij Jeugd A

SP&O Mechelen deed het al sterk in het Belgisch kampioenschap triatlon in Hofstade, maar ook op het BK duatlon was het bij de Jeugd A dubbel feest voor de Mechelaars. Pauline De Groof pakte met een sterke tweede loopproef het goud, na een spannende strijd. In het lopen en het fietsen bleef ze samen met Olivia Delestinne en Camille Roman op kop, maar in de tweede run liep ze naar de titel. Balte Thijs ging bij de jongens in de aanval op de fiets en liep dan nog verder uit op zijn concurrenten en pakte zijn tweede nationale titel van het seizoen.

Meisjes Jeugd A

 1. Pauline De Groof (SP&O)
 2. Olivia Delestinne (Q3T)
 3. Camille Roman (SMO)

Jongens Jeugd A

 1. Balte Thijs (SP&O)
 2. Pep Delvaux (TDL)
 3. Martin Oldenhove (NSTT)

Stef en Lotte pakken dubbel bij junioren

De junioren kregen in Braine een aparte wedstrijd en dus geen gezamenlijke start met de Jeugd A zoals wel meer het geval is. Bij de meisjes was het een klein deelnemersveld waarbij Lotte Vandekerckhove, Hannelore Willen en Bo Dubin meteen duidelijk maakten dat zij de strijd om de medailles zouden voeren. De twee No Limit meisjes bleven vooruit in het fietsen en in het lopen maakte Lotte Vandekerckhove het af. Ze pakte de dubbel, na eerder ook al goud op het BK triatlon. Hetzelfde geldt voor Stef Corthouts. De 3MD-atleet pakte zijn tweede driekleur van het seizoen nadat hij verrassend wegsprong bij hardrijders Jarne Ameye en Milan Verschaeve.

Meisjes Junioren

 1. Lotte Vandekerckhove (NLT)
 2. Hannelore Willen (NLT)
 3. Bo Dubin (TBT)

Jongens Junioren

 1. Stef Corthouts (3MD)
 2. Jarne Ameye (TRIBE)
 3. Milan Verschaeve (ATOM6)

Uitslagen BK Duatlon 2020 Jeugd C

Uitslagen BK Duatlon 2020 Jeugd B

Uitslagen BK Duatlon 2020 Jeugd A

Uitslagen BK Duatlon 2020 Junioren