Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel na 6de plaats in Trigames halve triatlon: “Het langere werk ligt mij wel…”
Nieuws

Tim Van Hemel na 6de plaats in Trigames halve triatlon: “Het langere werk ligt mij wel…”

Het heeft even geduurd dit seizoen maar in zijn laatste wedstrijd van 2020 heeft ex-Belgisch kampioen triatlon Tim Van Hemel dan toch nog zijn debuut op de lange afstand kunnen maken, met een knappe zesde plaats in de Trigames halve triatlon in het Franse Mandelieu. Wij spraken met een tevreden Van Hemel, die vooral van het fietsen genoot. “De Middellandse zee induiken met de opkomende zon heeft zo ook wel zijn charmes, maar tien minuten later bijna verzuipen aan de eerste boei is dan weer wat anders…”

Met een zesde plaats tussen een aantal wereldtoppers op de lange afstand heeft de 30-jarige triatleet uit Balen zijn debuut allesbehalve gemist. De bedoeling was om eerder dit seizoen al zijn eerste halve triatlon te doen, maar dat plan viel tot drie keer toe in het water. In Mandelieu lukte het eindelijk wel om voor het eerst in competitie 1,9 km te zwemmen, 90 km te fietsen en 21 km te lopen. “Ja, en dat ging best goed,” vertelt Tim ons na de finish in Frankrijk. “Het ligt mij wel, dat langere werk. In het zwemmen en het lopen, was het wel wat aftasten naar het juiste tempo. Het was niet meer ‘full gazz’ gaan zoals ik gewoon ben.”

“Mountainbike skills kwamen goed van pas”

De 1900 meter zwemmen legde Tim af in 25 minuten. “Het was de eerste keer weer zwemmen in een triatlon voor mij dit jaar,” legt Tim uit. “De Middellandse zee induiken met de opkomende zon heeft zo ook wel zijn charmes, maar tien minuten later bijna verzuipen aan de eerste boei is dan weer wat anders,” lacht Tim. Ook het lopen was een nieuwe ervaring. “Het lopen was van hetzelfde zoals het zwemmen. Ik had eigenlijk nog nooit een losse 21 km in competitie gelopen.” Met een looptijd van ongeveer 1u14 deed hij het niet slecht. “Mijn sporthorloge is op ‘openwaterzwemmen’ blijven staan, dus ik heb zelf geen exacte timing,” verklaart Tim.

Als we hem vragen welk onderdeel het beste meeviel, is dat meteen duidelijk: het fietsen, met 90 km in 2u44 op een lastig parcours. “Het fietsen was inderdaad wel mijn ding. Het was geen meter vlak en er waren een paar steile afdalingen. Daar komen mijn MTB skills van de races van Sportevents goed van pas. Hier was de Ourthe-vallei nog niks tegen. Ik heb genoten van de mistige afdalingen en de hete hellingen. En overall heb ik vooral ook veel geleerd en er zeker van genoten. Ik trek nu met wat werkpunten, maar vooral ook met een goed gevoel, de winter in,” aldus de kinesist van Kineflow in Mol.

De best-of video van de Trigames door Trimax Triathlon Magazine

https://www.facebook.com/TrimaxMag/videos/1022390468214579/

Foto’s Trimax Triathlon Magazine/Activ’Images

https://www.facebook.com/TrimaxMag/posts/10158857078246963