Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het zat er aan te komen… Ook laatste Europese Ironman triatlon van 2020 wordt afgelast
Nieuws

Het zat er aan te komen… Ook laatste Europese Ironman triatlon van 2020 wordt afgelast

Maandag is definitief het doek gevallen over de Ironman van Cascais in Portugal, normaal gepland op 7 en 8 november 2020. Op zich zat het nieuws van de afgelasting er al aan te komen nu zowat de hele kaart van Europa corona-rood kleurt, maar toch hadden nog flink wat Belgische triatleten gehoopt dat er voor de Ironman in Portugal een uitzondering zou gemaakt worden. Onder andere pro-triatleten Seppe Odeyn, Pieter Heemeryck en Alexandra Tondeur hadden hun zinnen gezet op Cascais. Voor Tondeur betekent het meteen het einde van het seizoen, want zij besloot alvast niet af te reizen naar de Verenigde Staten voor The Championship in december.

De volledige Ironman en de 70.3 triatlon van Cascais waren eerder al uitgesteld van 26 en 27 september naar 7 en 8 november. De organisatie had er samen met Ironman en de lokale overheid alles aan gedaan om de wedstrijd corona-proof te maken. Maar aangezien Portugal over het hele land de noodtoestand heeft uitgeroepen, kan de Ironman helaas niet doorgaan.

https://www.facebook.com/IRONMANPortugal/posts/2715159248734723

De triatlon in Cascais was de laatste Ironman in Europa van 2020, al is er voorlopig nog wel de 70.3 Ironman van Turkije. In de USA staan Ironman Florida (7 november) en Ironman Arizona (22 november) nog steeds op de planning en in Mexico staat ook de Ironman Cozumel (22 november) op de kalender, maar de kans dat deze wedstrijden doorgaan en dat er internationale atleten worden toegelaten, is nog maar zeer de vraag.

Einde seizoen Alexandra Tondeur

De afgelasting van de Ironman Cascais betekent meteen het einde van het seizoen voor Alexandra Tondeur. Zij was samen met Bart Aernouts en Pieter Heemeryck gekwalificeerd voor het PTO Championship in de Challenge Daytona, in het weekend van 5 en 6 december 2020, maar Alexandra liet weten dat ze liever geen risico’s neemt en dus niet zal afreizen naar de Verenigde Staten…

https://www.facebook.com/TondeurAlexandraTriathlete/posts/1738309529666174