Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Met SIGMA SPORT veilig de duisternis tegemoet!
Foto Sigma Sport
Gear

Met SIGMA SPORT veilig de duisternis tegemoet!

SIGMA is al enige tijd een van de belangrijkste fabrikanten inzake fietsverlichtingen en vanaf nu garanderen ze ook een wettelijke goedkeuring. Het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) nam het volledige assortiment fietsverlichting van SIGMA SPORT onder de loep en gaf hun zegen om het label toe te voegen aan hun gamma. Vanaf nu ben je dan ook wettelijk in orde wanneer je met de verlichting van SIGMA de baan op gaat!

RAI KEURMERK FIETSVERLICHTING (RKF)

Fietslampjes zijn overal verkrijgbaar, maar de kwaliteit verschilt enorm. Goede fietsverlichting is essentieel voor de verkeersveiligheid. Dat begint natuurlijk bij gezien worden door andere verkeersdeelnemers. Maar ook zelf de weg en de omgeving kunnen zien is van groot belang. Zodra een fietser aan de voorzijde enige vorm van wit en aan de achterzijde rood licht voert, is dat voor de wet voldoende. Waarbij wel geldt dat de fietsverlichting niet mag verblinden, dit brengt andere weggebruikers in gevaar. Dat licht moet ook ononderbroken branden; het mag dus niet knipperen. Om fietsers te helpen bij het maken van de juiste keuze voor fietsverlichting heeft RAI Vereniging het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) ontwikkeld. Vanaf nu draagt de verlichting van SIGMA nu dus ook de RKF-logo.

AURA- SERIE MET RAI KEURMERK FIETSVERLICHTING (RKF)

De SIGMA AURA koplampen en de SIGMA achterlichten NUGGET II en BLAZE mogen sinds vorige week ook dit keurmerk RKF (RAI Keurmerk Fietsverlichting) dragen. Belangrijkste features zijn dat deze lampen een niet-verblindende lichtbundel hebben, mooi op de weg schijnen en continue branden (zonder knipperstand). De AURA-serie beschikt over krachtige lampen en de AURA 80 Lux schijnt bijvoorbeeld tot wel 90m ver! Ideaal voor de sportieve racefietser of intensief gebruik tijdens forensen. 

BLAZE – HET INNOVATIEVE USB ACHTERLICHT MET DAGRIJSTAND EN REMLICHTFUNCTIE

De sportieve BLAZE heeft ook het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) en is uitgerust met twee noviteiten: met dagrijstand en geïntegreerde remlichtfunctie. Een geïntegreerde bewegingssensor herkent het remmen van de fietser en geeft dit aan met een krachtig lichtsignaal. In de dagrijstand herkent de ‘lichtsensor’ het omgevingslicht en schakelt indien nodig automatische het achterlicht aan. Ideaal bij het rijden door een tunnel of donkere bospaden. Drie heldere LEDs, een lange brandduur en de voordelige prijs maken het kleine en lichte achterlicht BLAZE tot een onmisbare metgezel, vooral voor sportieve fietsers. 

Bekijk zeker het volledig gamma van Sigma Sport op hun website en ga deze winter zeker veilig de weg op! Wij gaan alvast enkele items van SIGMA komende weken uitgebreid uittesten en voorzien van een uitgebreide review!