Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rust zacht Annie… Bekendste triatlonmama van ons land overleden
Annie met dochter Karolien Geerts in Hawaii in 2012 (foto: familie Geerts)
Nieuws

Rust zacht Annie… Bekendste triatlonmama van ons land overleden

De familie Geerts, en bij uitbreiding de volledige Belgische triatlonwereld, is in rouw na het overlijden van Annie De Crom, de vrouw van meervoudig age group kampioen Luc Geerts en de mama van triatleet Marc Geerts en ex-triatleten Karolien en Peter. Annie, beter bekend als “Mama Geerts”, was een bekend gezicht in de triatlonsport, met haar kenmerkende plooifietsje van start naar wisselzone naar finish racend om in de verschillende reeksen de kinderen bij te staan en ook nog eens Luc op te vangen na zijn wedstrijd. Donderdag verloor ze de lange strijd tegen een hardnekkige ziekte waaraan ze sinds 2016 leed maar waar ze een paar keer leek van te herstellen. Helaas moest ze donderdag 29 oktober de strijd opgeven. Annie is 65 jaar geworden, maakte meer dan twintig jaar deel uit van de triatloncommunity, was er altijd voor iedereen en zal enorm gemist worden.

Annie De Crom was een straffe madam, die van april tot en met oktober haar weekends met plezier opofferde om vier triatleten van de beste zorgen te voorzien, en dat sinds meer dan twintig jaar. Ze was er bijna altijd bij en zorgde daarbij niet alleen voor de eigen kinderen en haar man. Haar rugzak was altijd gevuld met onmisbare triatlonspullen. “Er zijn heel wat triatleten die van ons mama een keer materiaal hebben geleend. Als je geen spelden of een rekker bij je had, dan wist je waar je moest zijn. Wie zijn helm vergeten was of een kapot zwembrilletje had, die wist dat er een grote kans was dat er iets in het rugzakje van ons mama zat en anders lag het wel in de koffer van de auto van de familie Geerts,” vertelt Marc ons.

Karolien, Luc en Annie in Hawaii in 2012 (foto: familie Geerts)

Marc begon zelf in 1998 aan triatlon en nadien traden ook broer Peter en zus Karolien in zijn voetsporen. Vader Luc Geerts was eveneens actief en de atleet uit Beveren-Waas ontpopte zich tot een topper bij de age groupers, met verschillende titels. In 2012 kwalificeerde hij zich voor het WK Ironman in Hawaii en natuurlijk reisde Annie mee naar Kona. “Ze is er altijd voor iedereen geweest,” gaat een bedroefde Marc verder. “Helaas ging het de laatste tijd snel achteruit met mama. Maar we zijn blij dat ze nog een goeie zomer gehad heeft en veel tijd met de familie heeft kunnen doorbrengen. Ze kon enorm genieten van de kleinkinderen. Ze wou nog proberen om mijn halve triatlon in Menen mee te komen supporteren, maar dat lukte haar niet. Maar ik moest nadien wel alles in geuren en kleuren aan haar vertellen.”

De afwas bij de familie Geerts

Mama Geerts was een positief ingestelde en sterke madam, die altijd bijzonder trots was op haar man en kinderen, ook nadat eerst Peter en later Karolien ervoor kozen om de triatlonsport vaarwel te zeggen. Op elke wedstrijd kwam ze wel een babbeltje doen en dan had ze het graag over de familie. Ze kon kritisch zijn als er in een wedstrijd iets niet goed liep, maar ze kon dat altijd goed relativeren en was nadien altijd haar vrolijke zelf. Tientallen keren hebben we als speaker het grapje gemaakt over de interne wedstrijdjes van de familie Geerts en dat de verliezer de afwas zou moeten doen. Maar Annie kennende, zal zij waarschijnlijk altijd zelf voor die afwas gezorgd hebben… Het was altijd super als “Mama Geerts” er bij was op de wedstrijden en we zullen haar erg missen. In ons hart zal ze er volgend seizoen bij de wedstrijden gewoon bij zijn!

“Zij was trots op ons, maar wij waren ook heel trots op haar. Ze deed alles voor iedereen en was graag gezien. Dat merk ik ook aan de reacties vanuit de triatlon-community nu. We hebben gelukkig met de hele familie nog afscheid kunnen nemen van haar, maar door de corona-omstandigheden zal de afscheidsdienst helaas in beperkte kring moeten gebeuren. Maar alle reacties, alle leuke herinneringen van andere triatleten, doen ons nu veel deugd, dus dankjewel daarvoor,” aldus Marc.

De uitvaartdienst vindt in beperkte kring plaats op zaterdag 7 november in Melsele. Online condoleren kan je hier.