Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sportevents opent inschrijvingen WCUP Triathlon Series “Perspectief bieden aan triatleten voor 2021”
Duathlon

Sportevents opent inschrijvingen WCUP Triathlon Series “Perspectief bieden aan triatleten voor 2021”

Sportevents opende zondag 1 november de inschrijvingen voor zijn triatlonwedstrijden in de WCUP Triathlon Series 2021, en ondanks alle annuleringen van 2020 en de huidige verstrengde maatregelen, is er blijkbaar toch heel wat animo en goede hoop voor 2021. Zo schreven voor de 111 van Bilzen al ruim 300 triatleten in. “We doen dit vooral om de triatleten te motiveren en perspectief te bieden voor 2021, zowel voor de atleten als voor de organisatoren,” zegt Wim De Doncker van Sportevents.

“Het triatlonseizoen 2020 is letterlijk bijna helemaal in het water gevallen”, vertelt Wim De Doncker, CEO van Sportevents. “Maar we hebben er goede hoop op dat de zomer van 2021 een normaal verloop zal hebben. Daarom willen we de triatleten graag op een positieve manier motiveren, om weer uit te kijken naar wedstrijden, om zowel hen als de organisatoren weer wat perspectief te bieden. Bovendien bieden wij binnen onze WCUP Triathlon Series wedstrijden aan, die volledig aangepast kunnen worden aan de corona-maatregelen. We zien meteen dat atleten er zin in hebben. Vooral de inschrijvingen voor de 111 triatlon van Bilzen gaan hard op dit moment,” aldus Wim.

Sinds 1 november kan je inschrijven voor de volgende WCUP Triathlon Series triatlonwedstrijden in 2021:

Sprinttriatlon Herderen – 21 Maart

De sprinttriatlon van Herderen is altijd een van de eerste wedstrijden van het seizoen, waarbij er ’s ochtends gezwommen wordt in binnenbad. Op basis van de zwemtijden wordt er in de namiddag verdergegaan met fietsen en lopen. Het parcours bevat een paar leuke klimmetjes en veel passages langs het publiek.

Trinatura Grand Raid Nisramont – 28 Maart

Wie aan 1 Grand Raid niet genoeg heeft, kan tijdens de Grand Raid Nisramont in 2021 kiezen voor de Grand Raid XL met op zaterdag een teamtrail van 13 km en een mountainbike proef van 26 km. Op zondag volgt dan de Grand Raid, een adventure race met kajakken, mountainbiken, trailrunnen en run & bike.

iLumen 111 Bilzen – 23 Mei

De iLumen 111 triatlon van Bilzen is een van de populairste triatlons van het voorjaar. Elk jaar zijn de 500 plaatsen in een mum van tijd uitverkocht. In de 111 triatlon moeten de triatleten 1.000 meter zwemmen en 10 km lopen, maar het zijn vooral de 100 km fietsen op een vlak parcours die heel wat triatleten aanspreken.

Trinatura Houffaraid Nisramont – 29 Mei

De Houffaraid vond de laatste jaren telkens in september plaats. In 2020 had de wedstrijd te maken met de lage waterstand van de Ourthe en daardoor moest het kajak-onderdeel vervangen worden door een loopproef. In 2021 schuift de Houffaraid in Nisramont naar het voorjaar.

Stefanie Adam wint Cave triatlon in Kanne 2019 (foto: Sportevents/Geoffrey Meuli)

The Cave Triatlon Kanne – 20 Juni

Op zondag 27 juni zal in het Limburgse Kanne de vierde editie van de unieke Cave Triathlon plaats vinden. Zwemmen in het Albertkanaal, een fietsparcours met de Slingerberg als scherprechter en een spectaculair loopparcours vormen de basis van deze unieke wedstrijd. Uiteraard zal een passage doorheen de mergelgrotten van Kanne niet ontbreken in deze unieke triathlon.

City Triathlon Dendermonde – 30 Juni (tbd)

Door blauwalg werd de eerste City Triathlon in Dendermonde een duatlon, maar de wedstrijd toonde meteen veel potentieel. In 2021 wordt er gestreefd naar een nieuwe datum: 30 juni. Het schepencollege in Dendermonde moet nog zijn goedkeuring geven voor de nieuwe datum. Vanaf de bevestiging van de Stad Dendermonde kunnen de inschrijvingen opengaan.

Trinatura Nisraman – 25 Juli

De Nisraman is in 2021 al aan zijn negende editie toe. Deze klassieker in de Ardennen is uniek door zijn combinatie van triatlon op de weg, met een paar leuke klimmetjes, en offroad, met de gevreesde Mur de Maboge op de mountainbike en een pittige trailrun als afsluiter.

Trinatura La Roche – 11 Augustus

De Trinatura van La Roche gaat in 2021 door op woensdag 11 augustus, met 1.000 meter zwemmen in de Barrage van Nisramont voor de triatleten en 3 km lopen voor de duatleten. Het landgoed Le Herou is de nieuwe finish-lokatie en dat leent zich ook tot een nog technischer mountainbike parcours en een uitdagende trailrun. Er wordt er een apart klassement opgemaakt voor triatleten en duatleten, maar het wordt sowieso leuk om te zien wie de battle wint.

City Triathlon Deinze – 29 Augustus

Met de City Triathlon van Deinze wordt op 29 augustus de WCUP Triathlon Series afgesloten. In 2021 krijgen de triatleten de keuze uit een 1/8ste sprint-triatlon en een 111 triatlon, ook hier met 100 km fietsen. Voor beide wedstrijden ligt de aankomst op het grote marktplein in Deinze.