Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meer triatleten krijgen meer geld in The Championship, PTO verhoogt prijzenpot met 150.000 dollar
Nieuws

Meer triatleten krijgen meer geld in The Championship, PTO verhoogt prijzenpot met 150.000 dollar

Wielerliefhebbers hebben de Vuelta en voetbalfans de Champions League in deze corona-tijden, triatlon-liefhebbers hebben ook nog 1 internationaal topevenement om naar uit te kijken: The Championship tijdens de Challenge triatlon van Daytona in het weekend van 5 en 6 december. In die halve triatlon komt zowat de volledige wereldtop samen op het Nascar-circuit van Daytona om te strijden voor de titels en een prijzenpot van 1 miljoen dollar. Vrijdag kondigde PTO, de Professional Triathletes Organization, aan dat ze die prijzenpot met nog eens 150.000 dollaar verhogen om vooral in de breedte meer triatleten te kunnen belonen.

De PTO had al een prijzenpot voorzien van 1 miljoen dollar, maar verhoogt dat bedrag nu naar 1.150.000 dollar. Daarbij garanderen ze prijzengeld voor alle 120 deelnemers aan The Championship, met overigens een gelijkwaardige beloning voor mannen en vrouwen. De winnaar en winnares ontvangen elk 100.000 dollar. De tweede krijgt 70.000 en de derde 50.000 dollar. Er is zelfs nog 4.000 dollar voor de 20ste in de uitslag. En vanaf de 21ste tot en met de 60se plaats verdien je nog steeds 2.500 dollar.

Pro-triatleten moeten alleen reizen

Het is voor de pro-triatleten een extra motivatie om in het weekend van 5 en 6 december af te reizen naar de States. Ze zullen dan wel zelf hun boontjes moeten doppen ter plaatse. De PTO vraagt aan de pro-triatleten namelijk om de reis alleen te maken, zonder begeleiders, om het risico op besmettingen tegen te gaan. Voor ons land zijn Bart Aernouts en Pieter Heemeryck in volle voorbereiding op The Championship. Ook Alexandra Tondeur was gekwalificeerd, maar zij kondigde eerder aan dat ze een punt zette achter het seizoen en dat ze dus niet zal afreizen naar Daytona.

Dat de prijzenpot omhoog gaat, heeft overigens ook met de corona-crisis te maken. “”Met alle annuleringen dit seizoen hebben de triatleten vrijwel geen mogelijkheden op prijzengeld gehad en velen kregen weinig steun van elders,” vertelt Charles Adamo van PTO. “Daarom heeft de PTO besloten dat iedereen die zich heeft gekwalificeerd en deelneemt aan het PTO 2020 CHampionshhip een compensatie moet ontvangen. We hadden al eerder toegezegd dat we de eerste twintig triatleten zouden betalen, wat al twee keer zoveel is als het aantal atleten dat prijzengeld verdient bij een typische race.”

Extra wildcards

“Nu de professionals dit jaar weinig steun blijven ontvangen, konden we de atleten niet met een goed geweten vragen om naar de race te reizen en dan, zoals te vaak het geval is, weg te lopen met niets anders dan een grote reisrekening. Dat is niet de manier waarop de PTO omgaat met gewaardeerde partners. Met in veel sporten, waaronder de onze, het annuleren van evenementen en het streven om de prijzen te verlagen of de betalingen aan atleten te verlagen, zien wij dit als het moment om te investeren in onze PTO-professionals,” aldus Adamo.

Eerder deze week deelde Challenge Family, de organisatie achter de Challenge triatlons, nog acht wildcards uit voor The Championship aan Eric Lagerstrom, Anneke Jenkins, Nikki Bartlett, Justin Metzler, Andrea Salvisberg, Alissa Doehla, Jodie Stimpson en Jason West.

https://3athlon.nl/challenge-family-selecteert-acht-wildcard-atleten-voor-pto-2020-championship/