Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens: “Zwembaden in Catalonie ook dicht, maar hoop dat World Cup Valencia doorgaat”
Jelle Geens wordt derde in de World Cup triatlon van Karlovy Vary (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle Geens: “Zwembaden in Catalonie ook dicht, maar hoop dat World Cup Valencia doorgaat”

Volgend weekend vindt in het Spaanse Valencia de laatste World Cup triatlon plaats van het op zijn minst bizarre triatlonseizoen 2020, met Jelle Geens en Peter Denteneer, die Marten Van Riel vervangt. Wij spraken kort met een gemotiveerde Jelle Geens, die zich in Belgisch gezelschap voorbereidt op de laatste wereldbeker-race van dit jaar in Girona, vlakbij Barcelona. “Hier gelden ook strenge maatregelen. De zwembaden in Catalonie zijn nu ook gesloten…”

Jelle Geens is momenteel op trainings-stage in Girona, bij Barcelona. Hij is er overigens in goed Belgisch gezelschap. Deze week postte hij foto’s op Instagram van zijn trainingen met Marten Van Riel, met een opvallende begeleider op de fiets: niemand minder dan Bart Aernouts volgde de training van dichtbij. Maar ook in Girona ondervinden de Belgische triatleten de effecten van de corona-pandemie. “Alles gaat goed met me,” vertelt Jelle. “Maar we merken hier ook de strengere maatregelen. In Catalonie hebben ze deze week beslist om ook de zwembaden te sluiten. Voorlopig gelden die maatregelen nog niet voor Valencia. Ik heb net nog een mail ontvangen van de organisatie, dus ik reken er voorlopig op dat de wereldbeker triatlon er gewoon doorgaat,” aldus Jelle.

Peter Denteneer vervangt Marten Van Riel

Geen Marten Van Riel in de World Cup triatlon van Valencia op 7 november. Vorige week besliste hij om zijn plaats op de startlijst af te staan aan Peter Denteneer, die pas nog 16de werd in de Europabeker triatlon van Barcelona. “Ik wil geen triatlonwedstrijden doen tot ik volledig 100% fit ben,” laat Marten via Instagram weten. “Het is frustrerend dat ik nu al meer dan een jaar geen enkele race heb kunnen doen. Mijn doel is nu om plezier te hebben en te genieten van elke training-sessie,” aldus de Belgian Hammer.

Voor Peter Denteneer wordt het overigens de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, want hij staat ook nog op de startlijst van de European Cup triatlon in het Portugese Quarteira op 22 november, samen met Christophe De Keyser, Erwin Vanderplancke en Thomas Vanhalst.