Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatlonkampioene gaat wielrennen in 2021 “Ik wil wel eens weten wat ik waard ben in het vrouwenpeloton”
Lotte Claes tijdens de triatlon van Damme in 2020 (foto: Ann Denayer)
Duathlon

Duatlonkampioene gaat wielrennen in 2021 “Ik wil wel eens weten wat ik waard ben in het vrouwenpeloton”

De Belgische topduatlete Lotte Claes kondigde donderdag aan dat ze een overeenkomst heeft met het Doltcini Corlyp Team om in 2021 de stap naar wielrennen te zetten, al stelde de Belgische kampioene duatlon van 2019 ons meteen gerust. “De bedoeling is wel om het wielrennen te blijven combineren met duatlon. Door het gebrek aan duatlons vorig seizoen, heb ik de smaak van het wielrennen terug te pakken gekregen…”

Druk op spoedafdeling

Voor Lotte Claes is het op sportief vlak voorlopig wat rustiger, maar professioneel moet ze tegenwoordig wel alle zeilen bijzetten. Lotte is verpleegkundige op de spoeddienst van het AZ Nikolaas. “Alles gaat goed met mij,” vertelt Lotte. “Ik heb net wat rust gehad, dus nu ben ik terug rustig aan het opbouwen. Op spoed is het op het Covid-gedeelte momenteel wel druk. We hopen dat de piek stilaan bereikt is, want vele Covid- afdelingen liggen al vol.”

“Wil weten wat ik waard ben in vrouwenpeloton”

En dan over haar nieuwe sportieve uitdagingen bij het Doltcini Corlyp Team “Ik ga komend jaar inderdaad ook koersen,” bevestigt de Belgisch kampioene duatlon van 2019. “Door het gebrek aan duatlons dit seizoen heb ik de smaak van het wielrennen terug te pakken gekregen. Doltcini geeft me de kans om eens te proeven van het vrouwenwielrennen. Ik heb dit 4 jaar geleden ook al even gedaan.” Wil dat dan zeggen dat ze de stap van duatlon naar wielrennen maakt? Nee, voorlopig mogen we haar nog altijd in run-bike-run wedstrijden verwachten. “Uiteraard stop ik niet met duatlon hoor,” legt Lotte uit. “Ik ga voorlopig duatlon en wielrennen combineren. Ik wil gewoon weten wat ik waard ben in het vrouwenpeloton.”

Met de steun van Jan Petralia

Voor de stap naar het wielrennen kan ze meteen op de steun van Jan Petralia rekenen. Ook Jakke Petrol staat binnen de duatlonsport bekend als sterke fietser. Al heeft Lotte daar nog wat voorbehoud bij. “Jan staat er volledig achter,” lacht ze. “Hij zei al langer dat ik moet gaan koersen. Hij klaagt altijd als ik nog een extra lusje in onze fietstochten steek. Hij zal me ook nog wel wat kunnen bijleren, behalve dan zijn valtechnieken,” aldus Lotte.