Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet Jelle Geens is op 1 na beste atleet van 2020 in ranking van World Triathlon
Jelle Geens liep op het WK in Hamburg in 2020 nog naar de 4de plaats (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Belgische triatleet Jelle Geens is op 1 na beste atleet van 2020 in ranking van World Triathlon

World Triathlon, de internationale triatlonfederatie, heeft vrijdag de eindrangschikking van het bizarre en veel te korte 2020 triatlonseizoen bekendgemaakt en er prijkt met Jelle Geens zowaar een Belgische triatleet op de tweede plaats. De Limburger moet alleen wereldkampioen Vincent Luis voor zich dulden, die dit jaar elke triatlon won waarin hij aan de start kwam. Voor de eindranking kwamen de drie beste resultaten van 2020 in aanmerking. Jelle pakte twee podiumplaatsen op een World Cup triatlon en werd 4de op het WK in Hamburg. Het is de beste Belgische ranking ooit op de korte afstand triatlon…

De Fransman Vincent Luis, die zichzelf opvolgde als wereldkampioen in Hamburg, was dit seizoen onklopbaar en voert de World Ranking dan ook aan met het maxim van 2.000 punten. Jelle Geens volgt met 1.647 punten op de tweede plaats. Hij gaat tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee (1.426 punten), de Portugese belofte Vasco Vilaca (1.388 punten), de Fransman Leo Bergere (1.194 punten) en de Noor Kristian Blummenfelt (1.155 punten) vooraf. In 2019 was de vijfde plaats van Marten Van Riel in de World Ranking ook al een enorme prestatie, maar het zilver van Jelle Geens is helemaal uniek voor de Belgische triatlonsport.

Naast Jelle stonden er nog drie Belgen in de World Ranking. Tom Van Cappellen eindigde op de 92ste plaats, Peter Denteneer op de 99ste plaats en Noah Servais op de 114de plaats. Marten Van Riel miste alle internationale wedstrijden dit seizoen door een blessure.

World Ranking mannen 2020

Valerie Barthelemy knap 22ste

Bij de vrouwen delen wereldkampioene Georgia Taylor-Brown (GBR) en Flora Duffy (Bermuda) de eerste plaats met 1.925 punten. De Amerikaanse Katie Zaferes volgt op de derde plaats. Onze landgenote Valerie Barthelemy eindigt 2020 met een knappe 22ste plaats. Had ze de laatste twee Corld Cup triatlons nog meegedaan, dan had ze zelfs hoger kunnen eindigen. Claire Michel kwam na haar blessure nauwelijks in actie en is 49ste op de World Ranking.

World Ranking vrouwen 2020