Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Back to normal: meer dan 5.000 triatleten in actie in Challenge Taiwan
Zwemstart van de Challenge triatlon in Taiwan (foto: Challenge Taiwan)
Nieuws

Back to normal: meer dan 5.000 triatleten in actie in Challenge Taiwan

In Taiwan hebben ze het corona-virus al maandenlang onder controle en dus kon afgelopen weekend de Challenge Taiwan triatlon gewoon doorgaan, met meer dan 5.000 triatleten in de onder andere halve en volledige triatlon. De Challenge Taiwan had normaal in april plaatsgevonden maar door de corona-pandemie werden de wedstrijden uitgesteld naar november. In Taiwan namen ze vanaf januari strenge maatregelen en dat maakt dat er nu nog nauwelijks besmettingen voorkomen. Het werd in Taitung wel een age-group-only race, dus zonder profs, en met slechts een handvol buitenlandse triatleten, voornamelijk expats.

Minder dan 5 besmettingen per dag

Al in januari nam Taiwan strenge maatregelen om het corona-virus tegen te gaan. Grenzen werden gesloten, er werd een centrale anti-covid eenheid opgericht die nauw samenwerkte met alle overheden en er werd massaal getest. Uiteindelijk kreeg Taiwan, dat 28 miljoen inwoners telt, te maken met slechts 602 covid-gevallen en er vielen maar 7 doden, waarvan de laatste begin mei 2020. Sinds mei zijn er gemiddeld minder dan 5 besmettingen per dag.

De organisatie van de Challenge Taiwan kreeg dan ook groen licht om de wedstrijden op 14 en 15 november te laten doorgaan. De halve en volledige Challenge triatlon waren de grote blikvangers in Taitun, maar er waren ook wedstrijden over de korte afstand, jeugdwedstrijden en triatlons voor trio’s. In totaal namen meer dan 5.000 triatleten deel aan de Challenge Taiwan, wat het meteen de grootste triatlon van het jaar maakt. Het gros van de deelnemers bestond wel uit Taiwanezen en van de buitenlandse deelnemers waren de meesten expats die in Taiwan leven. Er deed geen enkele Belgische triatleet mee…

Bekijk ook de foto-galerij van onze collega’s van 3athlon.nl van de Challenge Taiwan