Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch triatlon-icoon William Verkest overleden in Geel
William Verkest bij de aankomst van Kathleen Smet in de triatlon van Geel (foto; 3athlon.be/Jef Cleemput)
Nieuws

Belgisch triatlon-icoon William Verkest overleden in Geel

In Geel is dit weekend de vroegere triatlon-manager en oud-voorzitter van voetbalclub KFC Verbroedering Geel William Verkest op 83-jarige leeftijd overleden. Dat nieuws werd donderdag pas bekend. William Verkest was de directeur van AEE, een bedrijf dat poederinstallaties maakte, vooral gericht op de landbouwsector. Eind jaren negentig werd hij een van de grootste sponsors in de triatlonsport en was hij manager van het bekende AEE-team met toppers als onder andere Kathleen Smet, Rutger Beke, Koen Hoeyberghs, Axel Zeebroek, Kjell Verleysen en een toen nog piepjonge Frederik Van Lierde.

William Verkest (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)

Verkest zette zijn eerste stappen in de sportsponsoring als shirt-sponsor van veldrijder Guy Van Dijck, een van de eindwinnaars van de GVA-trofee veldrijden. Nadien raakte hij als sponsor betrokken bij de organisatie van de Superprestige Triatlon van Geel. Met het AEE-team trok hij eind jaren negentig een aantal echte toppers aan, met Kathleen Smet, Rutger Beke en Koen Hoeyberghs op kop. Maar William had ook een neus voor jong talent en haalde onder andere Kjell Verleysen en Frederik Van Lierde binnen, maar ook Jessica Mayon, Karen Steurs en Heidi Veramme. In het begin van de 21ste eeuw haalde hij ook topduatleten als Joerie Vansteelant en Rob Woestenborghs binnen bij het AEE multisport team.

Een jonge Frederik Van Lierde naast Kjell Verleysen (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)

Na 2006 trok William zich geleidelijk meer en meer terug uit de triatlon- en duatlonsport, na een woelige periode met een aantal atleten wiens contract niet helemaal nageleefd werd. William werd in die periode actief als voorzitter van voetbalclub KFC Verbroedering Geel. De club speelde op dat moment in derde klasse, nadat het lang in tweede klasse en zelfs kort in eerste klasse had vertoefd. Verkest kon als voorzitter het faillissement destijds niet afwenden. Later trok hij zich helemaal terug uit de sport.

William Verkest is 83 geworden. We wensen zijn familie en iedereen die bevriend was met William en hem goed kende veel sterkte toe…