Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ontgoochelde, gefrustreerde en boze triatleten na afgelasting 70.3 Ironman Texas… 3 dagen voor de start
Tine Deckers in de Ironman Texas in 2017
Nieuws

Ontgoochelde, gefrustreerde en boze triatleten na afgelasting 70.3 Ironman Texas… 3 dagen voor de start

De 70.3 Ironman van Texas, een halve triatlon met ruim duizend deelnemers, van 22 november 2020 is last minute afgelast, drie dagen voor de start van de race, wegens de strenge corona-maatregelen in het Texaanse Harris County. De covid-19 pandemie kent er een nieuwe piek en inwoners van Harris County, maar ook in omliggende streken en in een grote stad als Dallas, wordt aangemaand om zoveel mogelijk thuis te blijven. In die omstandigheden kon uiteraard de 70.3 Ironman niet doorgaan, maar dat de beslissing pas drie dagen voor de start van de wedstrijd genomen is, kan bij veel triatleten niet door de beugel. Op social media variëren de reacties van begripvol en ontgoocheld tot gefrustreerd en boos, zeker bij atleten die de reis naar Galveston al gemaakt hadden.

De 70.3 Ironman was eerder al uitgesteld door de corona-crisis. Met de succesvolle Ironman Florida leek het er lang naar uit te zien dat ook andere Ironman races zouden kunnen doorgaan. Maar de tweede covid-19 golf zorgt voor een enorme toename in besmetting in de staat Texas. Van de 11,6 miljoen besmettingen in de USA vonden er 1,13 miljoen plaats in Texas. Vooral de laatste week stijgt in Harris County het aantal besmetting weer snel waardoor de inwoners wordt gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. De 70.3 Ironman van Texas wordt nu opnieuw uitgesteld naar 11 april 2021. Het is de zoveelste pech voor de 70.3 Ironman, nadat ze in 2019 al te maken kregen met stormweer.

Ondertussen waren al heel wat atleten afgereisd naar Galveston en anderen moesten last minuten hun reisplannen aanpassen. Bij de pro’s reageerde onder andere Brent McMahon eerder gelaten. Ook Paula Findlay, Sam Long en anderen spraken hun ontgoocheling uit over de late annulatie, al kijkt Long nog wel uit naar The Championship in Daytona:

Cozumel en Daytona gaan voorlopig door

Hoewel de 70.3 Ironman van Texas afgelast is, gaat de laatste volledige Ironman van 2020 wel gewoon door. Op 22 november doen bijna duizend triatleten mee in de Ironman Cozumel in Mexico, met overigens vrij veel buitenlanders aan de start, waaronder zelfs een aantal Belgen, van wie Quentin De Vos en de in de VS woonachtige Tom De Bruyn de bekendste zijn. Ook The Championship in de Challenge Daytona op 5 en 6 december en de 70.3 Ironman Florida van 12 december gaan voorlopig door…