Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
POLAR Vantage V2, onze eerste impressie: een doelgerichte trainer en wetenschappelijke adviseur en rond je pols.
Gear

POLAR Vantage V2, onze eerste impressie: een doelgerichte trainer en wetenschappelijke adviseur en rond je pols.

Ondertussen is onze redactie reeds twee maand in het bezit van de gloednieuwe POLAR Vantage V2, het nieuwe vlaggenschip als het ware van de Finse sportonderneming. In die twee maanden zaten we alvast niet stil want ook wij waren zeer benieuwd hoe deze sporthorloge presteerde op het terrein. Wij stuurden kersvers redactielid en triatleet Bram Laevens op missie met de Vantage V2 tijdens zijn vele trainingssessies…

Met de Vantage V2 zet Polar opnieuw een stap verder in meten, interpreteren en personaliseren. De functies die in de Polar Vantage V en de Polar Grit X zitten, zijn ook aanwezig in de Vantage V2 en werden waar nodig verbeterd. Net zoals bij zijn voorgangers verzamelt ook dit toestel heel wat gegevens zodat je jouw trainingen nog beter kan aanpakken. Daarnaast werd er heel veel aandacht besteed aan herstel, balans en begeleiding in intensieve trainingsperiodes. In alles wat te meten valt help dit horloge jouw om dit op een wetenschappelijke manier te interpreteren.

Topprestaties zonder accessoires

Het blijft opvallend hoe Polar erin slaagt om zonder extra accessoires (hartslagmeter, stappenmeter,…) een accurate en bruikbare powermeting te doen. Zo kan de atleet heel wat nuttige gegevens verzamelen die je helpen bij het analyseren van trainingen maar daarnaast nu ook helpen bij het opvolgen van het herstel. Recuperatie vormt toch wel een belangrijke troef van deze sporthorloge waar we later dit artikel uitgebreid op terugkomen.

Naast de gegevens die het toestel sowieso verzamelt door het gewoon te dragen, investeerde Polar in een extra test om het horloge zoveel mogelijk te personaliseren. Van het uittekenen van een basislijn, dagelijkse fitheid naar het meten van progressie tot het bepalen van trainingszones en nu dus ook het meten van herstel. De cirkel lijkt helemaal rond met deze Vantage V2.

HARDWARE: Opvallende nieuwigheden

Een echt lichtgewicht! Een zeer merkbaar verschil in vergelijking met de Vantage V.
Ook zit de V2 nog beter aan de pols door de manier waarop het bandje aan de horloge bevestigd is. Het bandje zelf en de afrondingen van het horloge zelf zorgen voor een grotere bewegingsvrijheid van het polsgewricht wat zeker ook niet onbelangrijk is tijden het fietsen waar de pols bijna een constante plooibeweging maakt.

Uit ondervinding blijkt dat het touchscreen gevoelig is voor warm water. Het lock systeem (lang indrukken lichtknop) biedt een oplossing wanneer je bvb. een douche neemt. Bij het opnemen van intervaltijden door middel van een tik op het scherm is het wel belangrijk om goed midden op het scherm te tikken. Doordat de rand wat meer afgerond is, voelt deze functie iets anders aan in vergelijking met de Vantage V.

SOFTWARE : 2 nieuwe functies in de watchface

Het wekelijks overzicht toont aan de hand van kleuren hoe lang je in welke zone getraind hebt. Daarnaast kan je dit volledig openvouwen waardoor je een overzicht krijgt in jouw traingeschiedenis. Per training kan je zien hoe lang je op welk energiesysteem getraind hebt, de verhouding koolhydraten, vetten, proteïne. Daarnaast kan je ook een voedingsplan invoeren in het horloge of de horloge zelf meldingen laten geven op basis van de verbruikte energie.Daarnaast is het ook mogelijk om via de app een planning naar komende week te maken en te bekijken op het horloge.

Daarnaast zijn de meteogegevens bij de V2 ietwat aangepast. Deze gegevens worden mooi gestructureerd weergegeven en gaan meer in detail. Zo kan je uur per uur de weersvoorspelling opvolgen met windrichting en windkracht wat zeer handig is om eventueel zo je route aan te passen bij outdoor fiets – en looptrainingen.

POLAR blijft uitblinken in ‘Testen’

Waar Polar in de vorige modellen al mee uitblonk blijft uiteraard ook bij de Vantage V2 behouden : de verschillende testen. Zo kan je Orthostatische test en de fiets, hardloop of – fitnesstest op dit toestel terugvinden. Wat wel nieuw is is de Hersteltest benen en is voor ons ook een van de grootste vernieuwende troeven waarom je dit toestel zou moeten aanschaffen!

Bij het uitvoeren van een zware training geven sommige uurwerken een suggestie van hoe lang jouw herstel zal duren achteraf. Polar gaat hier verder. Dit is een nieuwe functie die aan de hand van een hoogtesprong meet hoe jouw benen herstelt zijn van de laatste inspanningen. Dit zonder andere accessoires. Opnieuw mede door de ingebouwde powermeting (bij lopen), die ook al terug te vinden is in andere polartoestellen, heeft polar hier opnieuw een innovatieve functie ontwikkeld.

Als ‘muziek’ in de oren

In de V2 is een functie voorzien om een muziekapp te bedienen met het horloge.
Op die manier kan je met het horloge muziek starten, stoppen of switchen. Ook het volume kan je regelen van op het horloge. Leuk is dat je (bvb. bij Spotify) ook het logo van de streamingsdienst ziet op je scherm. Let wel, enkel de bediening is mogelijk. Er is geen opslagcapaciteit op het horloge zelf.

Ons verdict

Zoals je al kan afleiden uit deze review zijn we zeer enthousiast over de Polar Vantage V2. Voor de richtprijs van €499,90 krijg je echt wel waar voor je geld. Opnieuw bewijst POLAR dat ze niet bleven stilzitten ondanks dat ze met de GRIT X slechts enkele maanden terug nog maar een gloednieuw model lanceerden.