Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een halve triatlon in de woestijn: Ironman kondigt 70.3 Ironman Egypt aan in november 2021
Nieuws

Een halve triatlon in de woestijn: Ironman kondigt 70.3 Ironman Egypt aan in november 2021

Hoewel het ook voor Ironman een bijzonder zwaar jaar is geweest door de corona-pandemie, blijft het internationale long distance circuit ook in 2021 verder uitbreiden, deze keer met een extra halve triatlon op Afrikaanse bodem: de 70.3 Ironman Egypt. Op 19 november 2021 zal de eerste Ironman 70.3 in Hurghada plaatsvinden. De fietsronde van 90 km voert de triatleten naar de woestijn aan de rand van de ook bij Belgische toeristen erg populaire badplaats.

1 ronde van 90 km fietsen langs de woestijn

Met de datum van 19 november 2021 lijkt de 70.3 Ironman Egypt alvast een haalbare kaart in 2021. Bovendien is het dan in Egypte nog grotendeels aangenaam warm overdag, met gemiddelde temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. “Hurghada is van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een wereldberoemde, toeristische hotspot en we zijn dan ook blij om Ironman naar deze prachtige locatie te brengen”, vertelt Stefan Petschnig, Ironman Managing Director of Europe, Middle East and Africa.

Triatleten zullen 1.900 meter zwemmen in de Sahel Hasheesh Bay, die bekend staat om de prachtige zandstranden en koraalriffen en daarom geliefd is bij duikers en snorkelaars. Het fietsparcours, een ronde van 90 kilometer, voert richting woestijn aan de rand van Hurghada en vervolgens zal het loopparcours uit twee rondes van ruim tien kilometer bestaan.

2 dagen voor Ironman Zuid-Afrika

Het is de vierde 70.3 Ironman race in 2021 op Afrikaanse bodem, na de 70.3 IM South-Africa in Buffalo City in januari, de 70.3 IM Durban in juni en de 70.3 IM Marrakech in oktober. Deze week werd nog bevestigd dat de 70.3 Ironman Zuid-Afrika voorlopig doorgaat zoals gepland in januari 2021, maar de volledige Ironman van Zuid-Afrika, die in maart 2021 zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar 21 november 2021, twee dagen na de 70.3 Ironman Egypt. De registratie voor Ironman 70.3 Egypte opent op 14 januari.