Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ontgoochelde Pieter Heemeryck “Ik zat nooit in de wedstrijd, normaal had er veel meer in gezeten…”
Pieter Heemeryck in actie op het race-circuit van Daytona (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Ontgoochelde Pieter Heemeryck “Ik zat nooit in de wedstrijd, normaal had er veel meer in gezeten…”

Met een 18de plaats tussen een hoop wereldtoppers in de PTO Championship triatlon bij Challenge Daytona was het resultaat van de Belgische triatleet Pieter Heemeryck verre van slecht te noemen. Toch overheerst vooral ontgoocheling bij de enige Belg in wat na afloop helemaal de grootste triatlon van het jaar genoemd mag worden. Pieter had op meer gehoopt, maar zijn val van twee weken geleden beperkte hem in Daytona. “Ik was drie weken voor de wedstrijd in topvorm, maar die valpartij heeft alles veranderd. Ik ging het er niet op steken, maar ik voelde het en het speelde in mijn hoofd vanaf de eerste seconden…”

Een dag na de wedstrijd spraken we uitgebreid met Pieter Heemeryck over zijn wedstrijd:

Gustav Iden, wereldkampioen 70.3 Ironman, mocht terecht de titel claimen in Daytona, maar niet alle favorieten ging het goed af. Sebastian Kienle verdween in het fietsen uit de wedstrijd, Alistair Brownlee stond na 5 km lopen aan de kant, Lionel Sanders moest te veel tijd goedmaken na een slecht zwemnummer en Vincent Luis moest een penalty van 2 minuten voor drafting uitzitten. Ook Pieter Heemeryck had niet de dag die hij gehoopt had. Twee weken voor de wedstrijd kwam hij met de fiets ten val en hoewel de blessures leken mee te vallen, speelde die valpartij wel een bepalende rol.

“Blessure speelde vanaf seconde 1 in mijn hoofd”

“Ik ben blij dat ik doorgezet heb en toch nog een 18de plaats heb behaald,” vertelt Pieter de ochtend na race-day aan een alweer vroeg ontbijt in Daytona. “Op zich is het met dit gevoel zo slecht nog niet, op 5 minuten van Gustav Iden, maar ik ben toch erg ontgoocheld. Met mijn 18de plaats strijk ik nog een mooie bonus op, maar die zal ik nodig hebben op mijn fiets te laten repareren. Die liep bij die valpartij een barst op, dus dan weet je dat het niet zo zacht was dat ik gevallen ben. Ik had mezelf voorgenomen dat ik bij de afreis naar de States die valpartij niet zou laten meespelen, maar het zat in de wedstrijd vanaf seconde 1 in mijn hoofd.”

Pieter had vooral last tijdens het zwemmen. Hij verloor meer dan anderhalve minuut op de beste zwemmers. “Ik had vooal last van mijn blessures in het zwemmen. Dat voelde aan alsof ik net terug met triatlon begonnen was. Dit was er eentje om snel te vergeten. Gelukkig heb ik in het fietsen en het lopen nog doorgezet, maar er had veel meer in gezeten. Had ik hier maar dezelfde benen gehad als in Menen, maar ik kan de klok jammer genoeg niet terugdraaien.”

“Ik had zelf ook Gustav Iden getipt”

Echt genieten van de wedstrijd kon Pieter dus niet, maar een dag na het PTO Championship kijkt ook hij terug op een bijzondere wedstrijd. “Gustav Iden is een verdiende winnaar. Ik had hem vooraf zelf ook getipt als winnaar, maar ik had eerder Alistair Brownlee en Vincent Luis op het podium verwacht. Op dat vlak was het een rare wedstrijd. Op zich is het een heel mooie race, zo op het circuit, en zeker voor herhaling vatbaar, maar dan alleen als ik er 100% klaar voor ben. Dit parcours ligt mij namelijk goed.”

Voor Pieter Heemeryck zit een raar seizoen 2020 er nu helemaal op. “Het is goed geweest met 2020. Er zijn toch geen races meer. Dus ik ga de batterijen opnieuw opladen voor 2021 en de elleboog wat rust geven,” aldus Pieter. Eindelijk off-season voor de Domo-Scott triatleet, maar dat wil niet zeggen dat hij in de frieten en het bier duikt. “Nee, ik heb hier net een gezond ontbijtje achter de rug,” besluit de ‘Pierre’.