Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar lanceert The Coaching Project: de ultieme fysieke en mentale beproeving!
Foto's Just Jean Media
Gear

Polar lanceert The Coaching Project: de ultieme fysieke en mentale beproeving!

Polar, al meer dan veertig jaar marktleider in draagbare sport- en fitnesstechnologie, lanceert vandaag ‘The Coaching Project’. In dit traject worden twaalf fanatieke amateursporters onder begeleiding van Polar en twee professionele coaches klaargestoomd voor de beproeving van hun leven: deelname aan de legendarische Challenge Geraardsbergen-triatlon of de Marathon du Mont Blanc.

Nu dit jaar ten einde loopt, wil Polar alle fanatieke amateursporters van België uitdagen om in 2021 een groots doel na te streven. Met verregaande, wetenschappelijk gevalideerde data over prestaties, slaap en herstel helpt Polar sporters niet alleen zich te verbeteren, maar boven zichzelf uit te stijgen. Polars motto bij het onlangs gelanceerde Vantage V2 multisporthorloge is dan ook ‘Knowledge is progress‘. Om daad bij woord te voegen, heeft het Finse merk nu The Coaching Project 2021 opgezet.

Challenge Geraardsbergen als 1 van de uitdagingen

The Coaching Project stoomt twaalf amateursporters uit vier landen, waarvan vier uit België en Nederland, binnen zes maanden klaar voor twee legendarische, buitengewoon zware fysieke en mentale uitdagingen in de zomer van 2021. In twee teams zullen zij trainen met gebruik van Polars geavanceerde data en technologie en onder toeziend oog van gerenommeerde coaches.

Zes van die twaalf deelnemers zullen we in juni aan het werk zien tijdens de Challenge Geraardsbergen. Als begeleider koos Polar alvast niet voor een kleine naam want niemand minder dan Frederik Van Lierde zal het zestal onder zijn hoede nemen zodat zij deze uitdaging tot een succes zullen beëindigen. Wij kijken er alvast naar uit om ze allemaal aan de finishlijn te verwelkomen.

De andere zes amateur-(trail)runners trainen voor de befaamde Marathon du Mont Blanc van Chamonix. Behalve de gebruikelijke 42.195 meter overbrugt deze beroemde trailrun door de Franse Alpen ook ruim duizend hoogtemeters, onder andere over de steile L’Aiguillette des Posettes.

#Coachingproject

“Met het #coachingproject hebben we als doelstelling om de Smart Coaching functies van Polar in de kijker te zetten op een originele manier. De synergie tussen topcoaches en onze technologie zal de deelnemers ongetwijfeld een unieke gelegenheid geven om de beste mogelijke prestaties te realiseren. Bovendien zijn het twee evenementen waarvoor het sowieso erg moeilijk is een startplaats te krijgen. Zo bieden we onze community een erg unieke ervaring”, zegt Koen Demyttenaere, Marketing Manager Benelux-Frankrijk bij Polar. 

Inschrijven

Nederlandse en Belgische amateursporters die deze uitzonderlijke uitdaging voor 2021 aandurven, kunnen zich aanmelden via de website van Polar. De inschrijving sluit om 20 december 2020 om 23:59 uur. Op 14 januari maakt Polar bekend wie er zijn geselecteerd.