Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn geeft Jens Schuermans tips voor WK Zwift, ook triatleet Lionel Sanders in actie op WK
Multisports

Seppe Odeyn geeft Jens Schuermans tips voor WK Zwift, ook triatleet Lionel Sanders in actie op WK

Woensdagnamiddag om 15u45 wordt het UCI wereldkampioenschap Zwift gehouden, met een sterke Belgische ploeg aan de start, met onder andere Victor Campenaerts, Belgisch kampioen Zwift (en mede-favoriet) Lionel Bujasin en Belgisch kampioen mountainbike Jens Schuermans. Jens kreeg bezoek van Seppe Odeyn, die dit jaar sterke resultaten behaalde in de Pro Tri Series op Zwift, om hem een aantal essentiële tips mee te geven om het beste uit je wedstrijd op Zwift te halen. Dat gaat van een opvallende outfit zodat je jezelf goed herkent op beeld en je ‘koersklakske’ bevriezen tot op de juiste momenten vooraan te zitten… Wist je overigens dat ook de Canadese toptriatleet Lionel Sanders deelneemt aan het WK? Je kan het woensdagmiddag live volgen.

Livestream op Sporza

Het WK Zwift is vanaf 15u30 te volgen op de livestream van Sporza.be en vanaf 14u40 live op TV op Eurosport, wanneer de vrouwen van start gaan. Voor België komt alleen Mieke Dockx in actie bij de vrouwen. Maar op de deelnemerslijst vinden we nog een paar interessante namen. Zo is triatlete Angela Naeth van de partij voor Canada. En we zijn benieuwd waar de Duitse Lisa Brennauer en de Nederlandse toppers Anna van der Breggen en Annemiek Van Vleuten gaan uitkomen.

Lionel Sanders zondag nog 4de in het PTO Championship bij Challenge Daytona (foto: PTO/Tommy Zaferes)

Bij de mannen is er een grotere Belgische delegatie met Belgisch kampioen Zwift Lionel Vujasin als een van de topfavorieten. Hij krijgt het gezelschap van Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Jens Schuermans, Eli Iserbyt, Max Picout, Lennert Teugels, Julien Van den Brande en Harm Vanhoucke. Maar wij kijken nog het meest uit naar Lionel Sanders. Hoe gaat hij het doen een paar dagen na zijn knappe vierde plaats in het PTO Championship triatlon in Daytona?

Meer informatie en de volledige deelnemerslijst vind je op de website van Zwift.