Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een 100% bril onder de kerstboom en ga stijlvol 2021 tegemoet!
Foto's 3athlon.be / Just Jean media
Gear

Een 100% bril onder de kerstboom en ga stijlvol 2021 tegemoet!

Met het eindejaar in zicht laten we komende weken nog enkele product reviews op jullie los. Wij kijken daarom graag vooruit richting volgend seizoen. Goede kledij en aangepast schoeisel zijn essentieel maar ook een stevige en stijlvolle sportbril mag toch ook in iedere sportman of sportvrouw hun ‘kleerkast’ niet ontbreken. Dankzij Bowdy & Brave kregen wij een assortiment 100% brillen voor op onze testbank waaronder de nieuwere Hypercraft en Racetrap.

Het merk 100% moeten we hoogstwaarschijnlijk niet meer aan jullie voorstellen. Het Amerikaanse brillenmerk werd enkele jaren geleden helemaal bekend bij het grote publiek door ene Peter Sagan als ambassadeur en nu rijdt ook Mathieu van der Poel al enige tijd met een 100% op zijn neus rond. Maar ook op triathlonvlak maakten de brillen volop hun intrede en o.a. Frederik Van Lierde werd een van de ambassadeurs voor de brillengigant. Nu kunnen wij en misschien jullie ook in het spoor van de ironmankampioen stijvol de weg op maar natuurlijk is er meer nodig dan de looks om jullie te overtuigen…

Hypercraft

De Hypercraft is het laatste model die de Sports Performance collectie van 100% vervoegde en die sportdoeleinden zijn ook de redenen waarom deze bril op de markt is gebracht. De speciale vormgeving komt helemaal tot zijn recht op je racefiets onder je helm maar ook al lopend past deze bril helemaal binnen zijn context.

De Hypercraft is een volledig frameloze bril die ultralicht is. Het weglaten van een volledig frame rondom de lens zorgt ervoor dat je gezichtsveld niet wordt (negatief) beïnvloed door de bril. Ondanks het lichte gewicht blijft deze bril ook stevig op het hoofd zitten wat toch wel belangrijk is tijdens het looponderdeel want er is niets zo irritant als een dansende bril op je neus nietwaar… “Feel Nothing, See Anything” is de slagzin van de Hypercraft en daar zijn ze 100% in geslaagd. Het enige wat we kunnen zeggen van dit speciale model is dat de Hypercraft wel een haat-liefde verhouding creëert maar uiteraard zijn er genoeg aanbidders om deze bril in huis te halen net zoals dat binnen onze redactie het geval was.

Racetrap

De Racetrap is dat andere nieuwere model die we dankzij Bowdy & Brave mochten uitpakken. De Racetrap heeft toch wel een neutralere look dan de Hypercraft maar heeft ook een eigen identiteit. Een volledig frameloze bril is het niet geworden maar die kleine accentent rondom de brilglazen maken net deze Racetrap zo uniek en ook het gezichtsveld wordt ook hier nergens verstoord.

De eerste indruk was wel dat deze bril een ietwat meer ‘plastic’ gevoel had dan bv de S2 of de S3. Eenmaal we in actie schoten met de Racetrap waren we al snel overtuigd van de kwaliteit van deze bril.

Bekijk het gamma

Voor ieder model van de 100% racebrillen is er steeds een brede waaier aan kleurencombinatie mogelijk. Bezoek dus zeker eens website van 100% om het volledig gamma te bekijken of ga gewoon eens langs (op afspraak!) bij onze partner À Bloc die een van de verdelers is in België.