Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oud Frans kampioen duatlon krijgt beroerte tijdens looptraining, meefietsende broer voorkomt erger
Stephane Valenti met op de achtergrond zijn Franse kampioenentrui van 2005 (foto: Stephane Valenti)
Duathlon

Oud Frans kampioen duatlon krijgt beroerte tijdens looptraining, meefietsende broer voorkomt erger

De vroegere Franse duatleet Stephane Valenti, die na een mooie duatloncarriere met onder andere de Franse nationale titel in 2005 overstapte naar atletiek en vooral veldlopen, heeft tijdens een looptraining plots een beroerte gekregen, als gevolg van een hersenbloeding. Gelukkig begeleidde zijn broer hem op de fiets tijdens zijn training en die merkte meteen dat het ernstig was en verwittigde de hulpdiensten. Valenti werd overgebracht in het ziekenhuis, waar hij momenteel redelijk goed herstelt. Maar de Franse kampioen van 2005 beseft dat hij geluk heeft gehad. “Bedankt voor alle berichten. En geniet van het leven. Ik kan je nu zeggen dat ik dat laatste begrepen heb in de meest letterlijke zin…”

De 41-jarige Valenti maakte een paar jaar geleden met succes de overstap van duatlon naar veldlopen, met, na zijn Franse titel in het duatlon in 2005, ook winst in het Frans kampioenschap veldcross in 2019. Afgelopen week was de atleet uit Frejus bezig aan een looptraining toen het mis ging. “Achteraf is vastgesteld dat ik een hersenbloeding fase 2 heb gehad. Gelukkig was mijn broer op de fiets bij me,” vertelt Valenti vanuit het ziekenhuis. “Ik heb op verschillende vlakken geluk gehad, dat mijn broer meteen doorhad dat het ernstig was, dat we op een goed bereikbare plaats waren, dat de hulpdiensten snel en goed werk leverden, dankzij een ervaren spoedarts en dat ik in het ziekenhuis in goede handen terecht kwam.”

Nog geen oorzaak gevonden

Valenti, die in de Franse duatlon grand prix wedstrijden aantrad met onder andere Rob Woestenborghs en Joerie Vansteelant en andere Belgen, is blij dat hij het nog kan doorvertellen, maar moet voorlopig wel in het ziekenhuis blijven. “Ik moet zeker drie weken in het ziekenhuis blijven. Ik heb veel last van hoofdpijn en heb ondertussen ook een neurochirurgie ondergaan. De dokters hebben voorlopig nog geen aneurisme gevonden, dus wordt er verder onderzoek gedaan wat de oorzaak kan geweest zijn. Ik wil iedereen graag bedanken voor alle berichtjes. En geniet van het leven. Ik kan je nu zeggen dat ik dat laatste begrepen heb in de meest letterlijke zin,” aldus Stephane Valenti.

Wij wensen de Franse topper alvast veel beterschap toe…