Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marc Herremans jarig in lockdown “Nog meer uren in revalidatie en uitkijken naar Sterke Peer triatlon”
Nieuws

Marc Herremans jarig in lockdown “Nog meer uren in revalidatie en uitkijken naar Sterke Peer triatlon”

Het is zaterdag 19 december en in Wuustwezel viert Marc Herremans zijn verjaardag met zijn vriendin Griet en met de drie kinderen, maar voor de rest is het rustig ten huize Herremans. In normale omstandigheden zou het een komen en gaan zijn van vrienden en familie. Onder het mom dat hij er nog altijd goed uitziet voor zijn leeftijd, feliciteren we Marc met zijn 47 jaar en praten we over hoe hij, als altijd zeer sociale mens deze lockdown beleeft. En hij blikt al vooruit naar augustus wanneer de Sterke Peer triatlon van Wuustwezel het orgelpunt moet worden voor de werving van nog wat extra fondsen voor de Athletes For Hope revalidatieweide die in 2021 open gaat. “Ik mis het sociaal contact. Dit is een levensles voor ons allemaal: dat het sociale een heel andere dimensie heeft dan het virtuele…”

Ook voor Marc Herremans is 2020 een speciaal jaar geworden. Als sociaal dier en bezige bij vind je hem normaal altijd tussen veel mensen terug, via de sport met onder andere zijn Athletes For Hope team, via zijn motivational speeches en presentaties en via To Walk Again. Hij was dan ook de eerste om tussen twee corona-golven in als eerste te communiceren dat de Sterke Peer triatlon van Wuustwezel corona-proof zou doorgaan. Uiteindelijk besliste de covid-19 realiteit er anders over in augustus, vlak voor de wedstrijd.

“Het sociale heeft andere dimensie dan het virtuele”

Het typeert Marc als iemand die nooit bij de pakken blijft zitten. Ook in deze lockdown blijft hij in beweging. “Ik heb mijn uren revalidatie nog meer naar boven getrokken om bezig te blijven en vooral om als risico-patiënt zoveel mogelijk weerstand te hebben. En voor de rest kom ik de lockdown vooral door als huisvader van de 3 kids,” lacht Marc. Om dan weer serieus te worden. “Net als iedereen missen we sociaal contact. Dit is een levensles voor ons allemaal dat het sociale een heel andere dimensie heeft dan het virtuele. Het doet ons misschien inzien hoe goed we het allemaal wel niet hebben als alles normaal verloopt.”

“Revalideren met mini-paardjes en -ezeltjes”

Dit jaar was hij ook bijzonder actief met zijn nieuwste initiatief: de Athletes For Hope revalidatieweide. “De weide zal garant staan voor vriendschap, plezier, geluk en last but not least gezondheid voor zovele kinderen die niet het geluk hebben dat ze verdienen. Kinderen met zware ziektebeelden, fysieke en/of mentale beperking, down, autisme, kansarme kinderen… ze kunnen allemaal komen genieten van de warmte van mini-paardjes en mini-ezeltjes en genieten van avontuurlijke natuurtochten.”

“Ook zullen er in samenwerking met To Walk Again stapsessies met staprobotten worden voorzien voor mensen met een verlamming en/of sperziekte. Ultieme doel is om tegen de eindejaarsfeesten van 2023 een kindje met verlamming of sperziekte in een door het Athletes for hope team aangekochte kinderstaprobot over de weide te zien stappen.”

“Trots op BK jeugdtriatlon”

Alle opbrengsten van het Sportoase triatlonfestival tijdens de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel op zaterdag 14 augustus 2021 gaan naar de revalidatieweide. Negen maanden voor de wedstrijd is Marc alvast optimistisch. “Ik kijk inderdaad enorm uit naar het Sportoase Triatlon festival. We gaan er weer alles aan doen om er een topevenement van te maken. En we zijn super trots dat we in 2021 het Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon in Wuustwezel mogen houden.” Alle informatie over de Sterke Peer vind je op de website van de triatlon van Wuustwezel.

En bij deze wensen we 1 van de warmste mensen die we kennen een heel gelukkige verjaardag toe, in de wetenschap dat dat in betere tijden dubbel zo hard gevierd gaat worden…