Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe cross-duatlon in Almere in maart 2021, ideaal om parcours WK multisport te testen
Het parcours van het WK multisport in Almere (foto: 3athlon.nl)
Multisports

Nieuwe cross-duatlon in Almere in maart 2021, ideaal om parcours WK multisport te testen

Almere is, als alles goed gaat en we een normaal sportjaar 2021, in september gastheer voor het WK Multisport. In maart van 2021 kan je er het parcours van het WK cross-triatlon al eens testen, want dan organiseert Start2Finish, de organisatie achter onder andere DUIN Triathlon en de Tijdrit Almere, er twee nieuwe wedstrijden. Op 14 maart 2021 kunnen fans van crossen alvast een gloednieuwe MTB Race én een Cross Duathlon op hun kalender schrijven. De wedstrijden vinden plaats op de Kemphaan en Braambergen in Almere en daarmee dus grotendeels op het parcours van het WK cross-triatlon.

“Uitdagender ga je het niet krijgen”, vertelt wedstrijdleider Jefry Visser over het parcours van de wedstrijden. “En dat is prachtig”, vervolgt hij. “2020 was natuurlijk een gek jaar, met veel wedstrijden die gecanceld werden. Des te leuker om er in 2021 weer volle bak tegenaan te gaan en af te trappen met deze wedstrijd in de natuur. We zagen de afgelopen maanden al veel cross-atleten trainen op en rondom Braambergen, dus wat ons betreft wordt het tijd om voor het eerst te kijken wie er het beste uit de voeten kan op dit parcours.”

Verschillende afstanden/disciplines

De Cross-duatlon Sprint gaat over een afstand van vier kilometer hardlopen, elf kilometer mountainbiken en afsluitend twee kilometer lopen. In de Cross-duatlon Kwart zullen atleten daarentegen aftrappen met zes kilometer lopen, vervolgens 22 kilometer fietsen en tot slot nog eens drie kilometer lopen.

Ook organiseert Start2Finish een kinderafstand en een MTB Race, waarbij atleten tussen de 20 en 45 minuten – afhankelijk van de leeftijd – alles mogen geven op de mountainbike. “Zo is er voor iedereen wat wils en kunnen atleten van alle niveaus meedoen. We maken er een gezellig event van, maar zeker ook de prestatiegerichte atleet die zich wellicht al wil voorbereiden op het WK in september, is welkom. Het parcours is technisch en pittig, dus het wordt sowieso een toffe uitdaging voor alle deelnemers”, aldus Visser.

Inschrijving open, met corona-garantie

De inschrijving voor dit nieuwe evenement is per direct geopend, maar Visser kan zich voorstellen dat veel atleten het in deze coronatijd eng zullen vinden zich in te schrijven en daarmee risico te lopen hun geld bij eventuele afgelasting kwijt te zijn. “Juist daarom hebben we een speciale actie, vooral ook omdat wij niet kunnen voorzien hoe de situatie in maart zal zijn. We hebben goede hoop en verwachtingen, maar door corona is niks helemaal zeker. Alle deelnemers die zich nu al inschrijven, krijgen hun inschrijfgeld minus vijf euro administratiekosten terug als de MTB Race en Cross Duathlon niet doorgaan. Of ze mogen ervoor kiezen om kosteloos door te schuiven naar een volgende editie. Maar voor nu gaan wij er gewoon vanuit dat we in maart met elkaar kunnen gaan genieten van deze gave wedstrijd”, stelt Visser atleten gerust.