Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nooit meer twijfelen of je al je triatlon spullen meehebt… BTTLNS Hera transition bag getest
BTTLNS Hera transition bag
Extra

Nooit meer twijfelen of je al je triatlon spullen meehebt… BTTLNS Hera transition bag getest

De voorbereiding op een triatlonwedstrijd is voor veel triatleten een stress-moment, want je moet materiaal voor drie disciplines met je meezeulen, maar met de BTTLNS Hera transition bag is er de ultieme oplossing om die stress weg te nemen en al je materiaal op een overzichtelijke, veilige en comfortabele manier mee te hebben. Wij hebben de BTTLNS Hera transition bag uitgebreid getest en kwamen tot de vaststelling dat je er echt alles in kwijt kan, al kan het geen kwaad om een paar keer thuis te oefenen. Er zijn namelijk zoveel handige compartementen waarin je zwem-, fiets- en loopmateriaal kwijt kan én je persoonlijke spullen, dat het aangeraden is om goed te memoriseren wat je nu weer waar gestoken hebt in de tas. En wie graag op grote voet leeft, en bijvoorbeeld twee paar schoenen mee wil zeulen, kan kiezen voor de grotere variant: de BTLLNS Niobe transition bag van maar liefst 90 liter…

Wij kozen voor de BTTLNS Hera transition bag, die een inhoud heeft van 40 liter en die zowel in vorm en functie perfect is om je vaste compagnon te worden in de wisselzone. Wetsuit? Check! Zwembril, badmutsen, handdoek? Check! Fietshelm en -schoenen? Check! Trisuit? Check! Gelletjes, repen, drinkbus? Check, check en dubbelcheck… Het past allemaal in de Hera transition bag. Er zitten zelfs twee velcro strips aan boven- en onderkant waarin je je fietspomp kwijt kan…

Cool uiterlijk en comfortabel dragen

Uiterlijk ziet de BTTLNS Hera er uit als een stevige trekking-rugzak. Van dichtbij bekeken merk je meteen de kwaliteit van de gebruikte materialen en het draagcomfort. De brede schouderbanden, met op elke draagband nog een apart opbergvakje, zijn gewatteerd en er zijn extra kussens op de rug, die het dragen nog comfortabeler maken. Want als je de tas helemaal volstopt met spullen, kom je toch al op een stevig gewicht. De ergonomie van de tas is echter zo opgebouwd dat je daar weinig of niets van merkt.

Het meest opvallende is het top-compartiment van de transition bag, een stevige shell waarin je je fiets- en loopbril veilig kwijt kan en waaronder een zak zit waar je je fietshelm veilig kan in opbergen. Die fietshelm neemt dan wel wat plaats weg van het hoofdcompartiment, maar met een totale inhoud van 30 liter kan je daarin nog voldoende materiaal kwijt. Wij gebruikten het vooral om trisuit, sokken, fietsjasje, andere kledij en handdoek in op te bergen en dat kun je mooi rond het helm-compartiment sorteren. En met wat puzzlen krijg je ook je fiets- of loopschoenen er vlot in. Met twee rekkers houd je alles op zijn plaats. En ook hier zijn er weer extra compartimentjes en ritssluitingen om alles wat je maar wil mee te hebben.

Uitvouwbare wet-area

Er is ook gedacht aan het zwemmateriaal. Als je de ritssluiting van het onderste compartiment van de Hera transition bag opent, ontvouwt zich letterlijk een wet area met mesh voorkant en waterdichte binnenkant. Dit vak is ideaal voor je zwemmateriaal. Een proper opgevouwen wetsuit past er perfect in en dan is er ook nog ruimte voor badmutsen en zwembrilletjes. We schrijven dat bewust in het meervoud, want wij nemen altijd twee exemplaren van elk mee als reserve, een gouden tip…

Oefenen op het sorteren

In de praktijk kregen wij alles netjes gestockeerd in de BTTLNS Hera. Er zijn zoveel vakjes, compartimenten en ritssluitingen zodat je nooit meer iets van je triatlonspullen vergeet mee te nemen. De enige uitdaging die je nog rest, is weten waar je al je materialen opgeslagen hebt. Lieven Van Meel van de Triathlon24-winkel in Brasschaat had de eer om in de triatlon van Viersel het prototype van de BTTLNS Hera in wedstrijd zelf te testen.

“In de transition bag had ik deze keer alles mee en dat maakt het leven in de wisselzone een flink stuk gemakkelijker. Alles zit in 1 tas en die draag je vlot mee op je rug. Geen gedoe meer, behalve als je niet al te veel tijd hebt genomen om je materiaal in de wisselzone te plaatsen vlak voor de wedstrijd. Ik heb er alvast uit geleerd dat je best thuis even oefent om te checken wat je waar hebt opgeslagen. Anders heb je ter plaatse misschien toch nog even stress omdat je vergeten bent in welk compartiment je gelletje nu weer zat,” lacht Lieven.

Conclusie: ideale wisselzone-partner

Onze Nederlandse collega’s van 3athlon.nl hebben de grote broer van de Hera getest, de BTTLNS Niobe transition bag, die een inhoud van 90 liter heeft. Het grote verschil is naast de omvang (de Niobe is een stuk breder dan de Hera) het aparte schoenencompartiment waar je zelfs 2 paar schoenen in kwijt kan. Wij hebben de BTTLNS Hera ervaren als ruim voldoende, zeker voor de amateur-triatleet. Je krijgt veel opbergruimte, een hoge kwaliteit en een groot draagcomfort en het bespaart je vooral veel stress in de wisselzone en bij de voorbereiding op je wedstrijd. En dat alles voor een mooie prijs-kwaliteitsverhouding…

Test het zelf bij Triathlon24 in Brasschaat

De BTTLNS Hera transition bag is voor de aantrekkelijke prijs van € 99,95 te verkrijgen in de webshop van Triathlon24.be of je kan ook eens binnenspringen in de Triathlon24 winkel op de Bredabaan in Brasschaat en de Hera of de Niobe zelf eens proberen. Voor de BTTLNS Niobe transition bag van 90 liter betaal je overigens € 149,95.