Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
HOKA ONE ONE lanceert Carbon X 2 en kondigt Project Carbon X 2 aan: recordpoging op 100K in VS en Japan
Gear

HOKA ONE ONE lanceert Carbon X 2 en kondigt Project Carbon X 2 aan: recordpoging op 100K in VS en Japan

Hoka One One lanceert de Carbon X 2, een lichtvoetige en veerkrachtige schoen die ontworpen is om atleten te helpen hun eigen records te breken. Om deze nieuwe innovatie in footwear te vieren, organiseert HOKA achtereenvolgende wereldrecordpogingen op de 100K met een aantal van zijn eigen atleten in de Verenigde Staten en Japan. Dit initiatief, genaamd Project Carbon X 2, zal plaatsvinden op 23 januari.

Snel en efficiënt

De Carbon X 2 is de opvolger van de Carbon X uit 2018 en heeft een koolstofvezelplaat van PROFLY™ in de middenzool. Deze platen zijn ontworpen voor een soepele en veerkrachtige sensatie die zelfs het lopen van grote aantallen kilometers fijn en efficiënt maakt. De stabiele, rubberen schoen van EVA die er omheen zit, ondersteunt de zool en maakt de X 2 perfect voor het lopen van lange afstanden op hoge snelheid. Deze renschoen is gemaakt van HOKA’s lichtste, zachtste materiaal ooit, waardoor hij zowel een comfortabele bescherming als een snelle respons biedt. In vergelijking met zijn voorganger bestaat de Carbon X 2 uit eenvoudiger materiaal. Dit maakt hem nóg lichtvoetiger en beter ademend. 

Wereldrecord

Om de lancering van zijn nieuwste innovatie te vieren, organiseert HOKA Project Carbon X 2. Hierbij zullen atleten van HOKA wereldwijd op dezelfde dag een poging doen om het wereldrecord op de 100K te verbreken, rennend op de Carbon X 2. Aangevoerd door HOKA-atleten Jim Walmsley en Camille Herron uit de Verenigde Staten, HOKA EMEA-atleten Elov Olsson en Caitriona Jennings, en Hoka Japan-atleten Aiko Kanematsu en Yoshiki Otsuka, zullen meer dan 35 HOKA-atleten van over de hele wereld de recordpoging ondernemen.

De Carbon X 2 zal verkrijgbaar zijn bij gespecialiseerde retailers zoals onze partners Vedette Sport  & Triathlon24.be, voor de adviesprijs van € 180,-.