Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
City Triatlon Dendermonde wordt dan toch seizoensafsluiter in 2021
Bart Aernouts wint in Dendermonde in 2020, zijn laatste race tot nu (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

City Triatlon Dendermonde wordt dan toch seizoensafsluiter in 2021

Door de blauwalg in het water van de Oude Dender moest de City Triatlon van Dendermonde in 2020 naar een duatlon veranderd worden. Oorspronkelijk had Sportevents samen met triatlonclub 3MD Dendermonde ervoor gekozen om de wedstrijd naar voor te schuiven in het seizoen en er op 30 juni een midweek-wedstrijd van te maken. Die datum blijkt niet langer haalbaar voor het stadsbestuur van Dendermonde en dus wordt de City Triatlon in 2021 opnieuw de seizoensafsluiter in oktober.

De nieuwe datum voor de City Triatlon van Dendermonde is nu 3 oktober 2021. Bij Sportevents rekenen ze er op dat er dan geen sprake zal zijn van mogelijke blauwalg in het zwemwater: “De datum ligt vast voor de 2de editie van de City Triathlon Dendermonde. Op 3 oktober sluiten we het triatlon seizoen in België af en is de kans op blauwalg bijna nihil! De eerste datum van 30 juni was voor de Stad Dendermonde geen mogelijkheid omwille van de mobiliteit. Daarom kiezen we voor zekerheid en schuiven we een week op ten opzichte van de vorige editie! De inschrijvingen zullen openen op 15 januari,” aldus Sportevents.

Vanaf 15 januari kan je je inschrijven en ook alle andere info vind je op de site van Sportevents.