Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amerikaanse rechter geeft Ironman gelijk in rechtszaak “No Refund policy is duidelijk en niet onredelijk”
Nieuws

Amerikaanse rechter geeft Ironman gelijk in rechtszaak “No Refund policy is duidelijk en niet onredelijk”

Triatlonorganisatie Ironman heeft in de Amerikaanse staat Florida een belangrijke overwinning behaald in de rechtbank. De rechter besliste de door twee atleten aangespannen rechtszaak, over het niet terugbetalen van het inschrijvingsgeld wegens de corona-pandemie, in het voordeel van Ironman. Volgens de rechter was er geen twijfel over het contract dat de atleten, de ene in de Rock N’ Roll Marathon en de andere in de Ironman Santa Rosa, hadden aangegaan met Ironman. “De ‘no refund’ (geen terugbetalingenredactie) clausule van Ironman in het deelnemerscontract is zowel duidelijk als niet onredelijk,” aldus de rechter.

US District rechter Tom Barber oordeelde dat de contracten die door de twee hoofdaanklagers werden ondertekend duidelijk en ondubbelzinnig verklaren dat er geen terugbetalingen voor annuleringen zijn, voor redenen buiten de controle van het bedrijf, zoals de weersomstandigheden (of de covid-pandemieredactie). “Dit is een zeer eenvoudige zaak,” zei de rechter. “Geen terugbetalingen, betekent precies wat er staat: geen terugbetalingen.” De rechter zei ook dat, in plaats van onredelijk, een niet-terugbetalen clausule “eerlijk en in overeenstemming met het gezond verstand is, gezien het soort evenement waar het om gaat.”

De rechtszaak werd aangespannen door twee atleten: een vrouw uit Denver, Colorada, die meer dan 100 dollar had betaald voor de Rock N’ Roll Marathon van San Francisco van 5 april 2020 en een man uit Vallejo, California, die meer dan 400 dollar had betaald voor deelname aan de Ironman Santa Rosa op 9 mei 2020. Ook die wedstrijd werd door de corona-pandemie afgelast. Ironman stelde voor om de inschrijvingen te verzetten naar een andere evenement, maar daar wilden de atleten niet op ingaan.