Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Powerman positief over 2021 met 10 duatlons op kalender, inclusief nieuwe race in Turkije
Diego Van Looy wereldkampioen Powerman in 2019 (foto: Powerman Zofingen)
Duathlon

Powerman positief over 2021 met 10 duatlons op kalender, inclusief nieuwe race in Turkije

Krijgt duatlon een nieuwe boost in 2021? Laat ons alleszins hopen dat we een normaler jaar krijgen dan 2020 en dat ook de run-bike-run wedstrijden weer gewoon kunnen doorgaan, zelfs al moet het dan corona-proof gebeuren. Nadat eerder in BelgiĆ« al nieuwe Duatlon Series aangekondigd werden, heeft de International Powerman Association deze week de volledige kalender van Powerman duatlons bekendgemaakt. Het circuit van internationale long distance duatlons kondigt 10 wedstrijden aan, met onder andere Liechtenstein, Turkije en Frankrijk als nieuwe organisaties. En het WK in Zofingen verschuift van september naar mei, al is er nog altijd een kans dat er toch wordt gekozen voor de originele datum…

De 2021 Powerman Series zouden normaal beginnen op 17 februari 2021, met de Desert Classic: de Powerman Arizona. Maar hoewel er nog geen officieel statement kwam, lezen we her en der al dat de wedstrijd afgelast zou worden wegens de covid-19 pandemie. We zagen op een paar plaatsen ook al februari 2022 opduiken als nieuwe datum. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Nieuw: Liechtenstein, Embrun en Turkije

De eerste Europese race is in Liechtenstein op 18 april in Vaduz, een organisatie waar de bekende Liechtensteinse duatleet Michele Paonne mee zijn schouders onderzet. De Powerman Liechtenstein zou normaal in 2020 voor het eerst georganiseerd worden. In de eerste corona-crisis werd nog uitgesteld naar oktober, maar in het najaar werd de wedstrijd definitief afgelast. Hetzelfde geldt voor de Powerman in Embrun, Frankrijk. Daar doen ze op 11 juli een nieuwe poging om de Powerman te houden, op een terrein wat onder de triatleten van de Embrunman bekendstaat als lastig en zwaar. Helemaal nieuw is de Powerman Turkije. Het is voor het eerst dat Powerman naar Turkije trekt. De wedstrijd vindt plaats op 5 juni, in Teker, in de buurt van Antalya.

WK long distance in Zofingen in mei (of toch niet?)

In 2020 kon het wereldkampioenschap Powerman door de corona-crisis niet doorgaan in Zofingen, waar in 2019 onze landgenoot Diego Van Looy de wereldtitel veroverde. Voor 2021 is er gekozen voor een heel nieuwe datum. Het WK is nu voorzien op 29 en 30 mei in de Zwitserse hoofdstad van de duatlon-sport, al houdt de organisatie nog een slag om de arm om eventueel opnieuw op te schuiven richting originele datum in september. Het Europees kampioenschap Powerman vindt alsnog in het Duitse Alsdorf plaats maar nu op 15 augustus in plaats van april. En er is het nieuwe WK Middle Distance op 2 oktober in het Deense Viborg.

Alle wedstrijden en verdere informatie vind je op powerman.org.