Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Sam Long openhartig over corona-twijfels “Als ik mijn vriendin wil zien, kan ik 2 weken niet trainen”
Sam Long (foto: Instagram Sam Long/RR)
Nieuws

Triatleet Sam Long openhartig over corona-twijfels “Als ik mijn vriendin wil zien, kan ik 2 weken niet trainen”

De Amerikaanse long distance triatleet Sam Long staat er normaal om bekend een man met een stevig karakter en vooral een man met een zeer uitgesproken mening te zijn, maar in een recente Instagram-post laat de nummer 9 van het PTO Championship in Daytona in december 2020 zich van zijn kwetsbaarste kant zien. “Ik weet dat ik vaak overkom als té zelfverzekerd, zelfs ‘cocky’ maar nu twijfel ik er aan of ik het wel in me heb om mijn zwemmen te verbeteren. En ik wil mijn vriendin na maanden nog eens terugzien, maar door corona zou dat betekenen dat ik twee weken niet kan trainen. Ik heb beslissings-verlamdheid…”

“Ik weet dat ik vaak “te zelfverzekerd” overkom of ‘Cocky’, noem het wat je wilt. Maar hier is een moment van kwetsbaarheid. De motivatie gaat de laatste tijd op en neer. Aan het begin van het seizoen zie ik hoeveel werk er nog gedaan moet worden om op niveau te komen en dat maakt me bang. Heb ik wat er nodig is om mijn zwemmen op het niveau te brengen dat ik nodig heb? Hoe werk ik aan de kleine details die het mogelijk maken om mijn potentieel te verhogen in plaats van alleen maar meer fit te worden?” vraagt een twijfelde Sam Long zich af.

“Mijn vriendin al maanden niet gezien”

De winnaar van de Bear Lake Half triatlon en de 70.3 Ironman Cozumel in 2020 heeft zijn vriendin al maandenlang niet meer gezien en ook dat knaagt aan hem. Als hij haar wil terugzien, betekent dat twee weken in quarantaine gaan. Belangrijker nog is het omgaan met Covid-achtige kwesties,” gaat Sam verder. “Ik heb mijn vriendin al maanden niet meer gezien en om haar te zien moet ik twee weken vrij nemen van het zwemmen en in qaurantaine gaan. Ik houd er beslissings-verlamming aan over. Ik weet dat ik me gewoon moet concentreren op het proces en de vreugde van beter te worden en de levensstijl van een triatleet. Maar, man, ik wil gewoon een goede zwemmer zijn,” aldus Sam Long.

In de comments wordt Sam vooral aangeraden naar zijn vriendin te reizen, nu er toch nog geen Ironman races op de kalender staan en die twee weken er nu toch niet toe doen zo vroeg op het seizoen. Maar het is vooral typerend dat zelfs pro-triatleten het op dit moment moeilijk hebben met de motivatie in deze corona-tijden. Weet dus dat je niet alleen bent, als je dezer dagen weer op zoek moet naar je motivatie…