Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch kampioen Maarten van der Weijden doet thuistriatlon, volg nu mee live
Nieuws

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden doet thuistriatlon, volg nu mee live

De Nederlander Maarten van der Weijden is zaterdagochtend begonnen aan zijn ThuisTriathlon, een volledige triatlon op zijn eentje, al krijgt hij over heel Nederland de steun van meesportende atleten zoals onder andere Rachel Klamer, Evert Scheltinga en Maya Kingma en een heleboel age group triatleten. De gouden medaille winnaar 10 km open water zwemmen op de Olympische Spelen in 2008 is niet de eerste die een thuistriatlon doet. Eerder ging onder andere Jan Frodeno hem voor. Maarten van der Weijden slaagde er in om veel publiciteit te maken rond zijn uitdaging, nodigde anderen uit om mee te sporten en zo geld in te zamelen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Je kan Maarten zaterdag live volgen via onderstaande youtube-link:

Maarten van der Weijden is bezig aan zijn ThuisTriathlon. De 3,8 km zwemmen legde de man, die al zwemmend de elfstedentocht deed, af in 45’36. Rest hem nog 180 km fietsen op Zwift en 42.2 km lopen op de loopband.

Onze collega’s van 3athlon.nl sporten zaterdag mee met Maarten en je kan tussendoor ook verslagjes van de ThuisTriathlon volgen.