Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste triatlon van 2021 in Mauritius kent dramatische afloop, triatleet dood teruggevonden
Nieuws

Eerste triatlon van 2021 in Mauritius kent dramatische afloop, triatleet dood teruggevonden

Het nationaal kampioenschap sprinttriatlon in Le Morne op het eiland Mauritius is dit weekend geëindigd in een drama toen na een zoektocht het dode lichaam van de 55-jarige triatleet Jayrajsing Hazareesing op het strand werd teruggevonden, zo’n 100 meter van de triatlonwedstrijd vandaan. Toen het grootste deel van de triatleten al aangekomen was en de medaille-ceremonie al bezig was, kwam de organisatie tot de vaststelling dat Hazareesing mogelijk nooit uit het water was gekomen, omdat zijn fiets en alle andere materiaal nog onaangeroerd in de wisselzone stonden. Er werd meteen een zoektocht opgestart, met onder andere een helikopter van de kustwacht, en rond 13 u. werd zijn aangespoelde lichaam aangetroffen op het strand.

Het moest 1 groot feest worden na een lange periode zonder wedstrijden, maar de sprinttriatlon van Le Morne, de seizoensopener op 17 januari op het eiland Mauritius, werd uiteindelijk een enorm drama. Een zestigtal triatleten kwamen om 8u15 aan de start van de sprinttriatlon, die volgens de krant Le Mauricien gold als nationaal kampioenschap. Het was pas rond 10u30, toen de medaille-ceremonie al bezig was, dat de afwezigheid van Jayrajsing Hazareesing werd opgemerkt. De fiets van de 55-jarige triatleet en alle andere materiaal bevond zich nog in de wisselzone.

Mogelijk gebrekkige beveiliging op het water

Er werd meteen gevreesd dat de man die in de Veteranen B categorie uitkwam nooit uit het water was gekomen. Een zoektocht werd opgestart, met onder andere de helikopter van de kustwacht. Par uren later, rond 13 u. werd het aangespoelde lichaam van Hazareesing op het strand opgemerkt. De Mauritiaanse triatleet was helemaal alleen naar de wedstrijd afgereisd, maar het blijft bizar dat men pas uren na het zwemonderdeel in actie schoot. Op social media lazen we al commentaren op de gebrekkige beveiliging op het water. Dat is alvast 1 ding dat in Belgische triatlons atlijd goed geregeld is. Bovendien zou een achtergelaten fiets in de wisselzone vlak na het zwemonderdeel bij ons ook alle alarmbellen laten afgaan.

De plaatselijke politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het overlijden van Hazareesing.

Foto: Lexpress.mu/RR