Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie loopt er sneller dan Nick Renders en Elly Kerstens? Al 500 deelnemers aan Taxan[TRIA] winter challenge
De Taxan[TRIA] Winter Challenge (foto: Taxan[TRIA]/RR)
Multisports

Wie loopt er sneller dan Nick Renders en Elly Kerstens? Al 500 deelnemers aan Taxan[TRIA] winter challenge

Bij de Turnhoutse triatlonclub Taxan[TRIA] kan je je momenteel wagen aan de ‘Winter Challenge’, een loop-uitdaging van 11 of 21 kilometer in de natuur ten noorden van Turnhout. Er zijn momenteel al ruim 500 deelnemers ingeschreven. De snelste tijden staan voorlopig op naam van Nick Renders en Elly Kerstens. Voormalig topduatleet Pieter Rijnders liep bij de parcoursverkenning al de derde tijd en hij wil nog een aanval doen op de toptijd. Maar het is niet de bedoeling om allemaal voor toptijden te gaan, je kan de Winter Challenge ook op je eigen tempo doen…

In februari schoot de Turnhoutse triatlonclub Taxan[TRIA] uit de startblokken. En toen kwam corona. Niet eenvoudig om in deze periode een club op te starten, trainingen te organiseren of wedstrijden af te werken. Maar triatleten zijn doorgaans ook heel creatief. Daarom besloot Taxan[TRIA] om zowel de geoefende atleet als de recreatieve sporter deze winter uit te dagen voor een coronaproof challenge: Loop 11 of 21 kilometer zo snel je kan of op eigen tempo door de prachtige natuur in het noorden van Turnhout. Ook al kan het niet in groep en kunnen we niet veel mensen samen brengen. We vinden het toch belangrijk als sportclub om mensen te motiveren om te blijven sporten en de competitief ingestelde sporters toch iets dat lijkt op een wedstrijdprikkel te kunnen aanbieden,” aldus Thomas Peeters van Taxan[TRIA]. 

En dat het parcours in de smaak valt bij de triatleten en lopers blijkt al meteen na de eerste twee weekends. Op sociale media en de sportapp Strava lezen we enkel maar positieve reacties van deelnemers. Het nieuws dat er in Turnhout een prachtige halve marathon kan gelopen worden verspreidt zich als een lopend vuurtje. Er schreven zich al 500 personen in en deelnemers komen bijna uit alle hoeken van het land; Antwerpen, Gent Brussel, Limburg…  Zo blijkt dat Turnhout heel wat moois te bieden heeft, maar dat dit voor veel mensen, zelfs in de eigen regio nog onbekend terrein is. “Wie weet kunnen we er na corona met de steun van de nodige sponsors en Stad Turnhout wel een nieuw loopevenement van maken waarmee we onze stad wat op de sportieve kaart kunnen zetten,” klinkt het bij Taxan[TRIA]

Nick Renders en Elly Kerstens aan kop

Op de 21 kilometer wordt er een echte virtual race gelopen. De snelste loper wint een mooie hoofdprijs. Momenteel gaat Nick Renders, winnaar van de marathon van Kasterlee, aan de leiding met een tijd van 1u18, gevolgd door Tim Baelus, die zich opmaakt voor een deelname aan de Ironman van Hawaii, met een tijd van 1u20. Zij worden op de hielen gezeten door voormalig top-duatleet Pieter Rijnders die de omloop reeds kwam verkennen en nog een aanval plant op de leidersplaats. Bij de dames noteren we een hele scherpe tijd van marathonloopster Elly Kerstens met 1u36. Zijn er nog rappe benen die zich geroepen voelen om de handschoen of liever de loopschoen op te nemen? 

Maar ook de recreatieve lopers maken kans op mooie prijzen dankzij de gewaardeerde steun van een aantal sponsors. Zo worden onder alle deelnemers bijvoorbeeld een inspanningstest, loopkledij, sportvoeding… verloot. Er is voor dames en heren zelfs identiek dezelfde prijzenpot. Inschrijven kan nog steeds via www.taxantria.be waar je ook alle informatie over de Challenge kan terug vinden!