Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Waarom Marc Herremans in 1997 goed herkenbaar is op ploegfoto: “Een wetsuit is ook wedstrijdkledij”
De Belgische triatlonploeg op het EK triatlon in Finland in 1997 (foto: Claude van den Hurk/RR)
Foto van de Week

Waarom Marc Herremans in 1997 goed herkenbaar is op ploegfoto: “Een wetsuit is ook wedstrijdkledij”

Op dinsdag 19 januari viert Kathleen Smet haar 51ste verjaardag en dat was de aanleiding tot deze Foto Van De Week die Atriac-voorzitter Claude van den Hurk op sociale media plaatste. De foto dateert van juli 1997, vlak voor het EK in het Finse Vuokatti. Kathleen Smet zit uiterst rechts op de foto. Maar het is vooral Marc Herremans die de show steelt op deze foto uit de oude doos. Begeleiders Jacques Vissers en Claude van den Hurk hadden de atleten gevraagd om beneden aan het hotel te verzamelen in wedstrijdkledij voor de groepsfoto. Marc, ook toen al erg in voor een practical joke, vulde het begrip “wedstrijdkledij” net iets anders in… En Marc, ik weet niet of de competitie-reglementen in 1997 al dezelfde waren, maar je rugnummer al aandoen tijdens het zwemmen, levert je hier een gele kaart op 😀 Herken jij de de andere topatleten op de foto? Indien niet, dan vind je hieronder alle namen op een rijtje:

Staand: Jacques Vissers, de betreurde Ben Mariën, een jonge Bert Jammaer die 4de zou worden bij de juniores in Finland, tegenwoordig Z3R0D-distributeur Olivier Cardoen, Marc Herremans in wetsuit, Claude van den Hurk, Axel Zeebroek met minder aero-kapsel dan tegenwoordig en Rutger Beke, toen ook al erg aero.

Zittend: Anne-Sophie Aernouts, die nadien de studies liet primeren op de triatlonsport, Karen Steurs die ook in de top-5 finishte bij de juniores in Vuokatti, en onze olympiers Mieke Suys, die 5de werd bij de vrouwen, en de jarige Kathleen Smet…

Bij deze wensen we Kathleen een dikke proficiat met haar 51ste verjaardag. Was dat ook niet de leeftijd waarop de Europese kampioene van 1997, Natascha Badmann, haar comeback maakte als age group triatlete? 😉

Alle uitslagen van het EK Triatlon in Vuokatti in 1997