Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cross Duatlon seizoen schuift op naar maart en april
Whytic Priem in de cross duatlon in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Multisports

Cross Duatlon seizoen schuift op naar maart en april

De nieuwe Cross Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon en duatlon federatie, zouden normaal in januari van start maar door de huidige corona-situatie bleek dat niet haalbaar. Samen met de organisatoren werd de puzzel opnieuw gelegd en zo werd deze week een nieuwe kalender voorgesteld, met vier van de vijf wedstrijden in de maand maart en Hofstade begin april als afsluiter. Ook de Run & Bike van BIN, de triatlonclub van de Nato in Brussel, in Vilvoorde schuift door naar maart.

Waar Retie normaal de finale zou worden van de Cross Duatlon Series, opent de Kempische wedstrijd het cross-duatlon seizoen in 2021 nu op 7 maart. Op 13 maart is er de tweede manche in Westrozebeke. De nieuwe cross-duatlon van Zeebrugge, een organisatie van Bro.Go Sports, schuift van januari door naar 21 maart. En ook de nieuwe cross-duatlon van Gent, die Fuse Action normaal ook in januari had gepland, vindt op 28 maart plaats. De afsluiter van de Series wordt Hofstade waar in het zand van het Sport Vlaanderen domein zal gestreden worden op 3 april.

Meer informatie over de Cross Duatlon Series vind je op de website van Triatlon Vlaanderen.

Run & Bike Vilvoorde ook in maart

De Run & Bike van BIN, de Brussels Ironman Nato triatlonclub, zou normaal op 9 januari doorgaan, maar ook in Vilvoorde moest de organisatie wijken voor de huidige corona-situatie. Organisator Rene Moreau is en blijft een optimist. Samen met zijn team en de stad Vilvoorde vonden ze een nieuwe datum op 13 maart.

Meer informatie vind je op de website van BIN.