Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde nieuwe trainer van Pieter Heemeryck “Progressie maken op volledige afstand”
Pieter Heemeryck (links) wordt vanaf nu getraind door Frederik Van Lierde (rechts) Foto: Be Movi
Nieuws

Frederik Van Lierde nieuwe trainer van Pieter Heemeryck “Progressie maken op volledige afstand”

Breaking Belgisch nieuws in de triatlonsport… Toptriatleet Pieter Heemeryck, die steeds meer wordt genoemd als mogelijke opvolger van de wereldkampioen Ironman van 2013, wordt vanaf 2021 getraind door Frederik Van Lierde. Dat maakten Frederik en Pieter woensdag bekend. Eerder had Pieter al aangekondigd dat hij na 4 jaar de trainingsgroep van Lubos Bilek zou verlaten. Zijn broer Sander werd al eerder gecoacht door Frederik Van Lierde en vanuit die hoek startten de eerste gesprekken op en al snel kwam het tot een nieuwe samenwerking. “Het grote doel waar we samen aan gaan werken, is progressie maken op de volledige afstand,” aldus Pieter.

“Heb graag trainer dichtbij me”

“Na 4 jaar vond ik het tijd om naar een nieuwe trainer over te stappen,” legt Pieter uit. “Zeker niet omdat het slecht was bij mijn huidige trainer, dat wil ik zeker niet gezegd hebben. Maar in zo’n jaar met corona zoals nu, waarin we weinig contact hadden, vind ik het toch belangrijk om een trainer veel te zien. Ik denk dat dat voor elke triatleet in het algemeen wel belangrijk is. Frederik is nu net met pensioen gegaan als grofatleet en hij trainde ook mijn broer Sander al twee jaar. We hebben dan contact gehad en alles was snel in kannen en kruiken.”

De samenwerking is er nu sinds een maand en dat loopt goed. “De afgelopen weken hebben we in het teken gezet van het afnemen van allerlei testen, wat voor mij een hele aanpassing was, want de laatste jaren heb ik niet meer met testing gewerkt. Uit die testen is gebleken wat de huidige conditie is en waar we aan moeten werken. Dat maakt het wel heel leuk. Nu, we weten nog niet 2021 er zal uitzien. De volgende doelstelling is nu gewoon te verbeteren naar de volgende testen toe.”

“5de of 10de plaats in Hawaii, of podium, ik weet het niet…”

Dat de focus op de volledige afstand zal liggen, is geen verrassing, nu Pieter getraind wordt door een wereldkampioen Ironman. “Frederik heeft de Ironman van Hawaii gewonnen. Ik hoop op termijn ook heel goed te zijn in Hawaii,” vertelt de Domo-Scott triatleet. “Is dat een vijfde plaats, is dat een tiende plaats, is dat ooit op het podium staan, ik weet het niet. Maar uiteraard is mijn grote doel nu de volledige afstand. Dit jaar zal ook in het teken staan van die volledige afstand en ik hoop dat Frederik mij op die weg kan helpen.”

Het verbaast ons niet dat Pieter gekozen heeft voor een Belgische trainer. “Een van de voorwaarden was wel om een trainer dichtbij huis te hebben. Zeker na afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik daar nood aan had. Ik voel ook dat de samenwerking en het contact goed zit. Ik denk dat het een van de kleine details is die mij een sprong voorwaarts kan doen maken dit jaar en de komende jaren.”

“Hoop eerste Ironman vroeg in 2021 te doen”

Voor 2021 is het nog altijd afwachten wat het seizoen zal brengen, maar Pieter mikt alleszins op de lange afstand. “Het is nog afwachten, maar ik hoop mijn eerste Ironman al vrij vroeg in 2021 te kunnen doen. Momenteel hebben we de Ironman Texas eind april op de planning staan. Als die niet doorgaat, leggen we de focus op het EK Ironman in Frankfurt. De uiteindelijke doelstelling is om naar het WK Ironman in Hawaii te gaan. Dat zal er vooral van afhangen wie er al een slot heeft in die twee wedstrijden,” aldus Pieter.

Afsluiten doet de Pierre met een persoonlijke nieuwjaarsboodschap aan de andere triatleten. “In 2021 wens ik natuurlijk alle atleten en de triatleten in het bijzonder een gezond en sportief jaar. Is dat met wedstrijden, des te beter, is dat zonder wedstrijden, dan maken we er toch een zo goed mogelijk jaar van. En dat we elkaar snel terug mogen zien op wedstrijden. Ik ben er sowieso zeker van dat het beter gaat zijn dan in 2021,” besluit Pieter.