Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde over Pieter Heemeryck: “Meer dan enkel schema’s maken, we gaan voor een totaalpakket.”
Foto's 3athlon.be - Just Jean Media
Nieuws

Frederik Van Lierde over Pieter Heemeryck: “Meer dan enkel schema’s maken, we gaan voor een totaalpakket.”

Dat Pieter Heemeryck voortaan getraind zal worden door Frederik Van Lierde zagen jullie gisteren al verschijnen. Wij trokken ook richting Menen om de kersverse coach enkele vragen over zijn nieuwe ‘poulain’ voor te leggen. Het resultaat is een zeer interessant interview over hoe de samenwerking tot stand kwam en wat de grote doelen zijn.

Kennis delen

“Het is inderdaad een bijzonder gegeven dat mijn laatste Ironman in Cozumel Pieter zijn eerste wedstrijd was op de lange afstand. Maar ik leerde Pieter al veel langer kennen uiteraard dan voor die wedstrijd. Wat Pieter heeft bewezen op de halve afstand moet zeker ook lukken op de Ironman afstand. Hij kwam dan ook met de vraag of ik hem wou trainen en zie dit natuurlijk als een mooie kans om met zo een atleet nu ook als coach samen te werken.”

Team kneden

“In het verleden toen ik nog atleet was had ik ook al enkele atleten onder mijn hoede. Nu heb ik dubbel zoveel atleten onder mijn hoede waarvan Pieter daar nu een van is. Maar ik ben niet van plan om nog meer atleten bij te nemen, het is voldoende zo want ik wil iedere atleet met evenveel aandacht opvolgen. “

“Het aspect coaching zie ik graag zeer breed. Pieter zal meer van mij kunnen verwachten dan enkel maar trainingsschema’s in zijn postvak te moeten openen. Naast het fysieke zal ik hem ook op tactisch vlak adviseren en ook het mentale aspect van een Ironman proberen bijbrengen. Daarnaast laat ik mij ook bijstaan door Luc Van Lierde die de testen van mijn atleten afneemt en Jan Olbrecht die de testen daarna analyseert. Ik ga samen met Pieter all in en we zullen er alles aan doen om er iets moois van te maken.”