Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volgens The Times is er beslist Olympische Spelen te cancellen, Japan ontkent ten stelligste
De olympische vrouwentriatlon in Rio in 2016 (foto: World Triathlon/Delly Carr)
Nieuws

Volgens The Times is er beslist Olympische Spelen te cancellen, Japan ontkent ten stelligste

Dan toch geen Olympische Spelen en dus geen olympische triatlon in 2021? Volgens het gerenommeerde Britse dagblad The Times zou de Japanse overheid onderling al beslist hebben dat de Spelen dit jaar door de corona-crisis niet kunnen doorgaan. De krant haalt een anonieme bron uit de regering aan. De focus voor Tokyo zou nu liggen op het kunnen organiseren van de Olympische Spelen in het eerste beschikbare jaar: 2032. Ondertussen kwam er ook een officieel statement van de Japanse overheid die met klem ontkent.

Volgens een hooggeplaatst lid, die als anonieme bron vermeld wordt, is men het er in de regeringscoalitie over eens dat de Spelen gedoemd zijn te mislukken. Het doel voor de Japanners zou nu zijn om een manier te vinden om de afgelasting aan te kondigen zonder gezichtsverlies. “Niemand wil de eerste zijn die dat zegt, maar de consensus is dat het te moeilijk is,” zei de bron. “Persoonlijk denk ik niet dat het gaat gebeuren.” Het IOC en het Japanse organisatiecomite houden voet bij stuk. IOC President Thomas Bach en de Japanse premier Yoshihide Suga benadrukten dat de Olympische Spelen dit jaar ‘gewoon’ zouden doorgaan

Japan ontkent ten stellligste

Het nieuws van The Times sloeg in Japan blijkbaar in als een bom, want tegen hun gewoonte in, reageerde de Japanse overheid meteen met een persbericht via het internationale persbureau Reuters. “Japan blijft volop achter de organisatie van de Spelen staan. We werken hard samen met het IOC om de Olympische Spelen op een veilige manier te organiseren. We ontkennen dan ook met klem het rapport van The Times en we vinden het zeer ontgoochelend dat The Times een roddel-verhaal brengt met een onbetrouwbare bron.”

Voor 2024 en 2028 zijn de Olympische Spelen al ‘vergeven’ aan respectievelijk Parijs en Los Angeles. Tokyo zit op dit moment in een lockdown en heeft te maken met een oplopend aantal corona-besmettingen. Eerder bleek al dat tachtig procent van de inwoners fel tegen het organiseren van de Olympische Spelen is, zolang er nog met het corona-virus moet worden afgerekend. Japan kampt momenteel met de zware gevolgen van een derde corona-golf.

Slecht nieuws voor Belgian Hammers

De Olympische Spelen staan vooralsnog gepland voor 23 juli en de drie weken daarna, maar lijken dus steeds onzekerder te worden. Als de Spelen niet doorgaan, is dat slecht nieuws voor de Belgische triatleten Claire Michel, Valerie Barthelemy, Marten Van Riel en Jelle Geens. Hoewel ze nog jong genoeg zijn om ook op de volgende Spelen in Parijs in 2024 te mikken, zijn de Belgian Hammers momenteel wel op de top van hun kunnen. En in de Mixed Team Relay, de nieuwe triatlon-discipline op de Spelen, behoort België tot de medaille-favorieten…