Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toptriatleten Brownlee, Blummenfelt, Charles en Spirig willen magische grens van 7 en 8 uur doorbreken
Nieuws

Toptriatleten Brownlee, Blummenfelt, Charles en Spirig willen magische grens van 7 en 8 uur doorbreken

Het wereldrecord op de volledige triatlon staat op 7u35’39 bij de mannen en op 8u18’13 bij de vrouwen maar dat weerhoudt toptriatleten Lucy Charles, Nicola Spirig, Alistair Brownlee en Kristian Blummenfelt er niet van om in 2022 een poging te wagen de magische grens van 7 uur bij de mannen en 8 uur bij de vrouwen te doorbreken. In een race waarbij stayeren wordt toegestaan en waarbij pacers worden ingezet, zullen zij proberen om de snelste tijd ooit neer te zetten over de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen.

Eerder zagen we een soortgelijk project bij het hardlopen, toen marathonloper Eliud Kipchoge de eerste mens was die onder de magische grens van 2 uur over 42.2 kilometer hardlopen dook. Overigens hebben de vier triatleten nog even de tijd om zich voor te bereiden op dit zogenaamde Pho3nix SUB7 / Pho3nix SUB8 project, want die zal plaatsvinden in het voorjaar van 2022.

Voor de mannen is een zwemsnelheid nodig die tijdens een OD niet zou misstaan, moet er gemiddeld zo’n 51 kilometer per uur worden gefietst en dan volgt er nog een sub 2u30 marathon. “We hadden het er onderling met elkaar over of het mogelijk is om dit soort barrières te breken. Een mix van bravoure en strijdbaarheid kwam naar boven en toen besloten we dat we niet alleen de wereldrecords wilden aanvallen, maar ook deze mythische grenzen willen doorbreken”, aldus Brownlee.

“Je verder pushen dan je ooit geweest bent”

Bij de mannen staat het wereldrecord op naam van Jan Frodeno met 7u35’39. Bij de vrouwen is het wereldrecord 8u18’13 op naam van Chrissie Wellington. Die tijden zouden dus – als het project slaagt – dik verbroken worden. “Dit gaat de zwaarste race worden waar ik ooit aan heb deelgenomen”, vertelt Lucy Charles. “Maar ik hoop dat ik anderen kan inspireren om jezelf tot het uiterste te pushen, zelfs verder dan je ooit bent geweest.” Spirig sluit zich daar volledig bij aan. “Dit gaat inderdaad de zwaarste uitdaging ooit worden, maar het is ook belonend als ik anderen kan laten zien wat er allemaal mogelijk is.”

Ook Blummenfelt doet zijn spreekwoordelijke duit in het zakje. “Veel mensen zeggen dat dit onmogelijk is, maar zou het niet te gek zijn als we deze mensen kunnen laten zien dat ze ongelijk hebben? Stel je eens voor wat een impact dat zou hebben. Niet alleen voor de beste atleten ter wereld, maar echt voor iedereen: vooral voor jonge atleten,” aldus de Noor.