Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Fietsen is nu mijn minst favoriete onderdeel” – Adam Hansen over zijn triatlon trainingen
Adam Hansen in de Ironman Florida (foto: Ironman)
Nieuws

“Fietsen is nu mijn minst favoriete onderdeel” – Adam Hansen over zijn triatlon trainingen

Ex-profwielrenner Adam Hansen deed in 2019 al de Ironman Florida, maar hij meent het duidelijk serieus met zijn nieuwe triatloncarriere. De Australische wielrenner hing zijn fiets eind 2020, na de Giro d’Italia, aan de spreekwoordelijke wilgen. Maar helemaal stoppen met fietsen zal hij niet, want hij hoopt in de toekomst vooral op zijn tijdritfiets te rijden in triatlons. Hij neemt deze nieuwe sport meteen heel serieus, want Hansen is zelfs bezig om zijn eigen zwembad te bouwen, zo vertelt hij aan VeloNews.

In 2019 volbracht Hansen al zijn eerste Long Distance triatlon tijdens de Ironman Florida. De Australiër deed er toen 9u05’54 over en had 58’20 nodig voor het zwemonderdeel, 4u15 voor het fietsen en 3u37 voor het lopen. In maart 2021 hoopt Hansen deze tijden aan te scherpen tijdens de Ironman Taiwan.

Zelf een zwembad bouwen

Hansen, die tegenwoordig in Tsjechië woont, vindt altijd creatieve manieren om zichzelf bezig te houden, of dat nu is met het printen van 3D gezichtsmaskers voor zorgmedewerkers, het op maat maken van fietsschoenen óf – zoals nu – het trainen voor een triatlon. “Ik neem wat tijd voor mezelf om een goede trainingsomgeving te creëren om mij op de langere termijn sneller te kunnen ontwikkelen”, legt hij uit aan VeloNews. “Ik ben met veel bezig op het moment. Zo ben ik mijn eigen triatlonfiets aan het bouwen, wat aardig wat tijd kost, maar wel heel tof is.”

Er is nog een ander interessant project waar Hansen zichzelf mee bezig houdt, namelijk het bouwen van zijn eigen zwembad. “Ik werk aan een zwembad dat werkt als een soort loopband, maar dan heel klein; net groot genoeg om de borstcrawl te kunnen zwemmen.”

Hansen geniet van de mogelijkheid om aan dit soort projecten te werken sinds hij met ‘wielerpensioen’ is. “Dat ik niemand heb die over mijn schouder meekijkt en vertelt wat ik moet doen, is de grootste verandering sinds mijn pensioen.”

“Ik hou van lopen”

Na altijd zoveel gefietst te hebben, is het geen verrassing dat Hansen voor nu juist zo min mogelijk tijd in het zadel doorbrengt. “Fietsen is eigenlijk mijn minst favoriete onderdeel op het moment”, vertelt hij. “Ik hou van lopen en ik gebruik een LEOMO (een apparaat dat beweging herkent en ook wordt gebruikt voor fietsmetingen) om mijn hardlooptechniek te perfectioneren. Ik geniet heel erg van de wetenschap daarachter. Het is heel interessant.”

Na de Giro d’Italia van vorig jaar, Hansen’s favoriete wielerevenement, besloot hij dat het tijd was voor iets anders en daar heeft hij geen seconde spijt van gehad. “De Giro was voor mij de perfecte afscheidswedstrijd. Ik had het niet anders gewild.”